2013-04-22

Sejak; sätt sött mot starkt!

Sejak, gott till kimchi
Det gröna teet Sejak kommer från den sydkoreanska vulkanön Jeju, och skördas tidigt på våren. Det är ett trevligt och lätt te, vars obryggda blad doftar sött med drag åt kokos. Den färdiga drycken doftar sött och lite kryddigt, och är rund och fyllig i smaken. Man anar toner av kokosnöt även i smaken. 

Denna Sejak är ekologiskt odlad och kommer från My Tea Store på Drottninggatan i centrala Stockholm. Butiksägaren tipsade om att sötman i teet passar fint till kimchi; den traditionella - och mycket starka! - koreanska rätten med fermenterade grönsaker och chili. Eftersom jag är smått beroende av Tistelvinds syrade kimchi var jag inte sen att testa! Och visst, en kopp Sejak till min kimchi dämpar hettan, men mest spännande är ändå hur kombinationen påverkar smakupplevelsen av teet. Det som nyss var fylligt och sött fick tillsammans med de syrliga grönsakerna en mycket grönare och mineralrik smak. Gott!


/Anna

Inköpsställe: My Tea Store

2 kommentarer:

  1. Anna! Så fint det var att träffa dig igår! Och nu har jag en ny härlig blogg att upptäcka ser jag. Jag älskar te! Och jag ser fram emot att brygga mig en kopp av det fina teet jag fick av dig igår! Jag har länkat till dig idag :) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Pia, det var jättetrevligt att träffa dig också! Hoppas rosorna smakade :) /Anna

      Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna