2013-07-24

Fräsch iste-mojito

Gott i sommarhettan
En iste-mojito är en jättefräsch i-väntan-på-grillen-drink, eller varför inte slappa med ett glas efter maten.
Iste är kanon att förbereda dagen innan, och sedan bara "montera"! Såhär gör du denna mojito:

  • Kallbrygg ekologisk Sencha (grönt ångat te, japanskt stuk) tillsammans med mynta i tre till sex timmar.
  • Smaksätt det kallbryggda teet med ekologisk lime och lite råsocker. Smaka av för balans - hellre syrligt än för sött! 
  • Frys in lite av teet i iskuber.
  • Gnid glaskanterna med lime och doppa i råsocker.
  • Skiva välskrubbad ekologisk lime och lägg i glasen.
  • Lägg i te-isbitarna, 3-4 per glas.
  • Fyll upp med teet.
  • Lägg i ett par bladrosetter färsk mynta och servera!

/Anna


2 kommentarer:

  1. Ja men det är väl klart att man ska göra mojito på iste! Varför har jag inte tänkt på det?! Supertips ju! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är ju klart att du ska! ;)

      Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna