2013-08-13

Romantik och körsbärsdoft

Sakura är serverat!

Sakura är ett lättångat och ekologiskt ovanligt sencha. På Yuko Onos hemsida kan man läsa den
kärleksfulla historien bakom detta gröna te, och även ta del av de - mycket detaljerade! - brygganvisningarna. Knepet för att få det här teet så fantastiskt gott hänger mycket på vattentemperaturen, har jag lärt mig genom att prova mig fram. Det gäller att vara tålmodig och låta vattnet svalna tillräckligt! 


Fin förpackning!


Blanka blad.

De mörkt blankgröna bladen känns lena och oväntat tunga när man hanterar dem, och doften på de torra bladen rymmer både alger och körsbär. Spännande! Den färdiga drycken är vackert ljusgul och doftar av körsbär och umami - en vårlik känsla, helt klart. Sakura har den typiska umami-smaken som kännetecknar japanska kvalitetsteer, och en angenäm beska. Eftersmaken har tydliga inslag av persika.


Sakura passar att brygga både österlänskt (mycket blad i litet bryggkärl) och västerländskt (stor kanna och mycket vatten), men ger fler ombryggningar om man brygger österländskt. På det hela taget upplever jag Sakura som ett lyxigt och mycket smakrikt te, och som känns stärkande att dricka.


/Anna

Inköpsställe: Yuko Ono Sthlm

2 kommentarer:

 1. Mm, det låter fint, det teet! Fast jag får nog lugna mig med teköp, jag har just haft besök av japanska vänner och har fått en massa te och nästan-te, som tex påsar med sura plommon och salt! Jag skickar dig gärna en liten påse om du vill prova, du verkar pigg på det mesta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jaa det är lätt att bunkra på sig med tanke på hur mycket spännande det finns!
   Vad kul med japanska vänner som tar med sig godsaker, jag smakar gärna japanska sour plum (har bara smakat kinesiska tidigare). Då skickar jag lite Sakura till dig! :) Du kan väl maila mig på hej(at)enkoppte.nu?
   Skön kväll! /Anna

   Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna