2013-09-08

På söndagar sörplas det vietnamesiskt

Höstgott.

Nu är det över sex år sedan jag besökte Vietnam, men jag minns fortfarande alla smaker och dofter. Speciellt minns jag det "Vietnamese tea" som serverades överallt runtom Ho Chi Minh City, ett mycket aromatiskt grönt te som jag såklart köpte på mig ett helt litet lager av. Men mer om det senare i höst!


Betydligt längre norrut, alldeles intill den kinesiska gränsen, tillverkas ett svart te med namnet Cao Bo i en by med samma namn. Odlingen är certifierat ekologisk, som en del i ett fortbildningsprojekt för lokala teodlare. Den ekologiska odlingen gör att skördarna blir bättre och inkomsterna större. Bra för alla!

De skruvade bladen har en organisk doft i obryggt tillstånd, medan den vackert röda drycken doftar fylligt och sött. Cao Bo är ett mycket smakrikt te med bra balans mellan sötma och syra, och med en dov maltighet i bakgrunden.


Dett är ett superbra frukostte! Eller, om man är som jag och gärna nickar till, ett bra te för att hålla sig pigg och vaken i filmsoffan på kvällen...


/Anna

Inköpsställe: Pekoe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna