2014-11-25

Jubileumstävling: vinn te från Nepals lummiga bergstoppar!

En stor burk ekologiskt te i vinstpotten!

I smakprovstävlingen i våras var ni eniga: det var detta nepalesiska te från Pekoe ekologiskt te som ni var mest nyfikna på! Och med rätta, det ekologiskt odlade teet från tegården Jun Chiyabari vid Himalayas fot är en av mina egna svarta favoriter. Både bladens utseende - tunna, fina och med gyllene skott - och den färdiga drycken påminner mycket om de världsberömda teerna från Darjeeling, som ju faktiskt också gränsar direkt mot Nepal.
   Jun Chiyabari ger en mörkt honungsfärgad dryck som doftar fylligt och fruktigt. Smaken är pärlande och friskt blommig och passar alldeles utmärkt till afternoon tea. Brygg gärna flera påtårer på samma blad!


Tävlingen är nu avslutad och en vinnare är utsedd: 
GRATTIS säger vi till SOFIE THUNMAN! Maila dina adressuppgifter till ylva@pekoe.se så kommer din burk med ekologiskt te på posten!

Nu kan du vinna en stor burk med detta goda te!
Såhär enkelt är du med och tävlar:
 • Kolla runt bland Pekoes julklappstips. Vilken klapp tror du blir årets storsäljare och varför? Svara i en kommentar till detta inlägg. (Du behöver alltså inte gissa rätt för att vinna - vi är bara nyfikna på vad du tror!)
 • Kom ihåg att ange ditt namn!
 • Du har fram till och med söndag 30 november på dig att tävla. Vinnaren utses av representanter från Pekoe. Endast boende i Sverige kan delta. Vinnaren annonseras här på bloggen och på Enkoppte:s Facebooksida senast 5 december, och vinsten (1 burk Jun Chiyabari) skickas ut direkt från Pekoe.
Lycka till!
/Anna


Psst... Gillar du goda ekoteer? Gilla då gärna Pekoe på Facebook!

9 kommentarer:

 1. Vilken underbar tävling!

  Jag tror att Rekopaketet blir julens storsäljare. Anledningen är att det har fascinerade smaker från olika länder och är kravmärkt. Något som ligger helt rätt i tiden.

  //Madeleine Norman
  whitemaskgirl.wordpress.com

  SvaraRadera
 2. Jag är gärna med och tävlar!
  Jag tror att presentkortet kommer att bli populärast! Alla vet ju att smaken är som baken och med ett presentkort så kan ju mottagaren vraka och välja efter eget tycke! Helt perfekt! Själv skulle jag göra en kombo av presentkortet och några provpåsar i ett fint litet paket!

  Camilla
  kubbov30@gavlenet.se

  SvaraRadera
 3. Jag tror att nyheten "den Indiska variation" kommer att bli en hit.
  Ett av teerna är uppiggande vilket vi gärna vill ha på morgonen.
  Den andra sorten av te är av mer spännande slag: klassiskt milt te odlad
  på hög höjd Himalaya.

  Jag har delat tävlingen på min facebook https://www.facebook.com/anette.m.carlsson?fref=nf

  SvaraRadera
 4. Kul med så fina tävlingar!

  Jag tror att tesilen (https://www.pekoe.se/vara/jul/tesil/) kommer blir en storsäljare, dels för att man kan köpa den som tillbehör till vilken julklappsvara som helst och dels för att tesilar av den sorten är SÅ.HIMLA.BRA. :-)

  /Sofie Thunman (sofie.thunman (a) gmail.com)

  SvaraRadera
 5. Jag tror att rekopaketet blir "vinnaren" Dels för att nu i jultider så blir folk mer givmilda och gärna tänker på eko, fairtrade osv lite extra och delvis så lägger folk gärna lite extra på en present så den lilla kostnadsökningen (för att det är eko el liknande) tror jag de flesta struntar i (men det var inte så dyrt att folk inte har råd att köpa presenter till fler eller skänka pengar till annat).

  SvaraRadera
 6. Indisk variation tror jag blir populär, bland klapparna som tomten in bär, tack vare dess smak magnifik, och en touch av orientens mystik!

  /Lina niohl@bredband.net

  SvaraRadera
 7. Jag tror på "Milda paketet".
  Låter som något som passar många :)

  SvaraRadera
 8. Tekannan Petit Fleur måste ju bli årets storsäljare - den är ju helt underbar! Som leksaksservis - fast på riktigt.

  SvaraRadera
 9. Jag tror att det är "Kraftpaketet" som blir nästa storsäljare. För extra energi och spännande smakupplevelser; och för att inleda det nya året på topp!

  Lisa Arbin; lisa.arbin@hotmail.com

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna