2013-03-15

Ekoreko till tusen från Kung Markatta

Kung Markatta har - i samband med sitt eget trettioårsfirande - under våren re-lanserat sitt tesortiment, med ett par förändringar i utbudet. Totalt sex klassiska blandningar består sortimentet av nu, alla i snygga askar med tepåsarna i små konvolut (miljövänligt med extra emballage? Nja. Men med ett extra omslag hålls teet fräscht längre, och vi sopsorter ju ordentligt, eller hur?).

Massa märkningar!
Inför lanseringen har Kung Markatta slagit på stora PK-trumman, och det med rätta; samtliga teer är KRAV-märkta, Fairtrade-märkta, klimatkompenserade och - som första tesort på marknaden - märkta med symbolen för Äkta Vara. Äkta Vara innebär att man kan vara säker på att slippa tillsatser såsom artificiella smakämnen (något som annars är alldeles för vanligt bland smaksatta teblandningar). 

Smidigt att slänga ner ett par kuvert i väskan
på väg till jobbet! (...eller ner i den fina
tygpåsen som jag också lyckades lägga vantarna på...)

Sortimentet består av två svarta teer; Earl Grey och English Breakfast, två gröna teer; naturellt och med citrongräs, samt två Rooibos; naturell och med smak av äkta vanilj.

Vilken sort är du mest nyfiken på?/Anna


2 kommentarer:

 1. Vad kul med schyssta teer att välja bland.
  Bra med många märkningar som borgar för schyssta grejor.
  Blir nyfiken på Rooibos varianterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är flera som hintat om att just Rooibos-varianterna verkar mest spännande (speciellt den med äkta vanilj), så det får helt enkelt ta och bli en renodlad recension av denna framöver!
   Och jag håller med till hundra procent, toppen med alla dessa märkningar.
   Allt gott! /Anna

   Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna