2013-06-20

Svalkande jordgubbsdröm

Det har varit mycket snack om ekologiska jordgubbar på sistone. Hurra, säger jag och alla bin! Vill du hitta en eko jordgubbsodlare nära dig gör du det HÄR, och glöm inte att pusha din matbutik att ta in giftfria gubbar.

Så - back to business. Inför midsommarledigheten tycker jag det passar bra med ett fräscht iste gjort på högkvalitativt ekologiskt Lung Ching-te. Och du, du kallbrygger väl? Lägg en näve teblad i en karaff och fyll på med kallt friskt vatten, och låt stå tre till sex timmar. Teet behöver inte stå i kylskåp, men undvik att låta karaffen stå direkt i solen.


Pillergöra.


Jordgubbar & lime


  • Hacka jordgubbar och lime, och lägg i iskubsform. Fyll upp med vatten - eller ännu hellre, kallbryggt te! - och frys in.
  • Blanda kallbryggt Lung Ching (sila bort bladen först) med en skvätt lime och en nypa socker, smaka av så att du får en fin balans mellan sötma och syra.
  • Lägg fruktisbitarna i glas och fyll på med te.
  • Riv ett stort basilikablad eller två och lägg i, och dekorera glaset med en jordgubbsskiva. Genom att riva basilikan direkt innan du lägger det i teet så frigörs smakämnen bättre.

Superfräscht, I tell you!
Servera till en skål jordgubbar, en fräsch getostsallad eller bara som en törstsläckare i solen.

Skön midsommar!


/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna