2013-10-16

Tävlingstajm!


Senare i veckan tänkte jag bjussa på lite tips om hur du gör ditt eget supergoda chai-te, men varför inte tjuvstarta på chai-temat redan nu? Tillsammans med kompisarna på Yankee Candle kör vi därför en onsdagstävling med ett väldoftande Vanilla Chai-ljus (modell large jar) i potten! Ljuset har en kryddig och värmande doft av ingefära, kanel och vanilj.

För att vinna detta stora och härligt höstiga ljus behöver du bara svara på två frågor:

 1. Hur många timmar brinner ett large jar-ljus från Yankee Candle? Svaret hittar du på yankeecandle.se.
 2. Fiffig återanvändning äger! Vad skulle du använda den stora glasburken till, efter att ljuset så småningom brunnit klart?
Ditt svar vill jag ha i en kommentar till det här inlägget senast onsdag 23 oktober (kom ihåg att ange namn!), och vinnaren presenteras på bloggen den 24 oktober. Vinnaren utses av mig (Anna från Enkoppte) och representanter från Yankee Candle.

Lycka till!

/Anna

Psst... Yanke Candle har en Facebooksida - följ dem gärna där för att inte missa smarriga nyheter!

40 kommentarer:

 1. Hej! Sara Jörgensen heter jag.

  Ett sådant ljus brinner i 150 timmar!

  Burken skulle jag antingen använda som lykta till värmeljus efteråt, eller (om jag fick den riktigt ren) till att syra grönsaker i. Ett annat alternativ skulle vara att jag hade mitt favorit-te grön jasmin på lösvikt däri sen!

  SvaraRadera
 2. Hej! Lisa Arbin

  1. Ljuset brinner i hela 150 timmar!

  2. När jag fått njuta av ljuset i 150 timmar skulle jag vilja fylla burken med hemmagjord äppelmos gjord på höstäpplen, gärna med smak som matchar den tidigare doften på ljuset!

  SvaraRadera
 3. Åh vilken fin vinst!
  Denna skulle vara en dröm att vinna nu i höst och vinterrusket!
  Brinntiden är 150 timmar!!!
  Jag skulle blanda min hemmagjorda frömüsli denna burk. Superfint!

  Kram Tina Carlström
  christinecarlstrom@hotmail.com

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Jag är jåttegärna med och tävlar om ett härligt Yankee Candle, lagom till hösmörkret lagt sig :)

  1. Brinntiden för denna är 150 timmar

  2. Jag skulle använda burken som teburk för mitt chai-te, vad annars?! Det ska ju stå mörkt förstås,men då får den stå i skafferiet och pynta bordet när det väl är tedags ( ofta ).

  Gillar, delar och allt det där på FB!

  Mvh
  Katja/ katjahiekka@spray.se

  SvaraRadera
 5. Är hemskt gärna med <3

  Ljuset brinner i 150 timmar, helt otroligt!!

  Jag skulle pimpa burken så att den matchar mitt kök och det jag har på köksbordet ( efter säsong)
  I den skulle jag förvara små chokladbitar som är sååååå goda att ha till kaffet :)

  Kram lindaokhevin@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. 1. 150 timmar
  2. i vanlig ordning; få den helt ren från etiketter och sen gjuta ett nytt ljus i den (av återvunnet stearin/paraffin så klart, sparar alla stumpar)

  Jessica (ladybird_seATyahoo,com)

  SvaraRadera
 7. 1. 150 timmar
  2. Te såklart!Gärna mitt favoritte : Brunkulla
  Kerstin

  SvaraRadera
 8. Chaiälskare som jag är måste jag ju bara tävla! Ljuset brinner i 150 timmar och när timmarna gott och glasburken är tom och urdiskad skulle jag använda den till alla de där småpryttlarna som ligger i badrummet... Tops, bomullsrondeller... Glas är så snyggt i badrummet!

  SvaraRadera
 9. Ljuset brinner i 150 timmar.

  Jag skulle återanvända burken till att göra riktigt god inlagd gurka. Burken skulle passa perfekt till det och man skulle bli glad varje gång man tog fram den på bordet för att bjuda vänner.

  SvaraRadera
 10. Denna tävlingen är helt perfekt för mig!
  Just nu är jag inne i en fas då jag dricker väldigt mycket chaite så detta blir ju perfekt med lite extra kryddig doft hemma. Jag är dessutom på jakt efter exakt sådana här burkar (det är faktiskt sant! En lagom burk, med ett lock med en sådan knopp på så att man lätt kan sätta ett snöre runt med en etikett) att förvara te och lite annat smått och gott i, i köket. Så det är vad jag skulle använda burken till, efter att mitt large-jar ljus brunnit i 150 timmar. Så jag hoppas verkligen att jag vinner! Hade varit helt perfekt!!!

  SvaraRadera
 11. Åh, vilken underbar tävling!
  * Ljuset brinner i 150 timmar!
  * Då jag älskar att baka och fika tänkte jag återanvända burken till att ha kakor i. Kakor + te = mums mums! Ha det gott. Mvh Cicci S / svenssoncicci@hotmail.com

  SvaraRadera
 12. Svar 1: 150 timmar
  Svar 2: jag skulle använda burken till te såklart. :)

  SvaraRadera
 13. Frida Stenbäck2013-10-22 00:03

  Hej Anna!

  Svar 1: 150 timmar
  Svar 2: Eftersom jag älskar burkar och såna saker har jag redan en hel del. Istället skulle jag nog förmodligen göra en så kallad "Chocolate Cookie in a jar" och ge bort till någon i present! Brukar vara uppskattat! Och alltid kul att ge bort nånting man gjort själv!

  /Frida Stenbäck
  frida.stenback@telia.com

  SvaraRadera
 14. 1. 150 timmar.
  2. Jag skulle använda burken till att spara fina kastanjer i, som mina barn plockat. Burken är ju perfekt att ha små höstminnen i.

  /Anna-Leena Eriksson
  frostrosor@yahoo.com

  SvaraRadera
 15. 150 timmar är svaret på er fråga
  och denna dofter tänder en låga
  Jag vill njuta under vår kalla höst
  och vill i värme och glädje ha lust
  Dofter får mig ju på glatt humör
  och massa glada endorfiner frigör
  burken skulle jag ha till en fin krydda
  som jag från syre och luft vill skydda
  Det är snyggt med glasburkar på rad
  av se sådanna blir man också glad

  kram
  kicki kronborg

  SvaraRadera
 16. 1. Large Jar har en brinntid på 110 - 150 timmar
  2. Tråkigt svar kanske, men min tio-åriga dotter skulle få burken för att fylla på med pärlor eller andra småprylar som hon gärna pysslar med.

  /Åsa, MÅ Gott

  SvaraRadera
 17. Hej.
  Ljuset brinner i 150 timmar.
  Jag ska göra eget badsalt för mina trötta muskler och då skulle burken bli toppen som förvaring. lolinondoda@spray.se
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
 18. 150 timmar brinner ljuset och jag skulle dekorera den med stenar och prismor och hänga upp den i äppleträdet..sätta ett värmeljus i den :)

  SvaraRadera
 19. Ann-Kristin B2013-10-23 11:48

  Brinntiden är 150 timmar och jag skulle miljövänligt recycla burken så att det finns glas till att göra nya Yankee candles såklart!

  trelleborg (@) home.se

  SvaraRadera
 20. Hej

  Så roligt med en tävling, självklart vill jag vara med.

  - I hela 150 timmar brinner ljuset.
  - Jag älskar att baka och har kommit på idén om att förvara alla mina olika tårtdekorationer (strössel och liknande) i dessa överblivna glasburkar som blir kvar när ljuset brunnit ut. Det blir en fin dekoration i sig på hyllorna i köket.

  Mvh
  Carina Nordström
  carinano@yahoo.se

  SvaraRadera
 21. 1. 150 timmar
  2. Jag använder burken till att fylla med nåt gott att ge som present när jag är bortbjuden. Julgodis till jul, egengjord chutney, miniskorpor t.ex. :-)

  SvaraRadera
 22. 1. 150 timmar
  2. Jag skulle förvara vackra sidenband och snören i allehanda färger som får kika igenom den vackra glasburken, den får stå på min sekretär som en prydnad och inspirera till fina paket och inslagningar!

  SvaraRadera
 23. 1. Den brinner i 150 timmar.
  2. Jag skulle måla den med en sprayfärg, gärna en fin i pastell. Sedan skulle jag fylla den med blommor i en kontrasterande färg. Livar upp en tråkig höstdag!

  malou.fickling@gmail.com

  SvaraRadera
 24. Hej!

  Vanilla Chai har jag suktat efter länge, det kan ju inte dofta annat än underbart? Favoritteet Chai och favoritdoften vanilj! :)

  1. 150 timmar.
  2. Troligen skulle jag använda burken som vas för grenar/gräs efter säsong och ha fina stenar i botten. :)

  Hoppas du har en härlig höstdag!

  Mvh Anna

  SvaraRadera
 25. Åhh detta vore ju helt underbart att vinna!
  1. Det underbara ljuset brinner i hela 150 väldoftande timmar.
  2. Ha en kompis (granne) som jag ofta dricker te hos så det jag skulle göra är att göra ett snyggt decoupage på glasburken (efter att etiketten är borttagen) i rosa och turkost. Knyta ett rosa sidenband runt "halsen" på burken och sedan fylla med hembakade macaroons att ta med dit när det är te tajm. När macaroonsen sen är uppätna kan kompisen ge den vidare, använda som ljuslykta eller vad hon själv önskar. Då har en och samma burk fått minst 3 olika användningsområden :).

  SvaraRadera
 26. svaret är 150 timmar, och sedan kunde jag ha burken till att ha metmask i till sommaren!

  Per Hallberg

  SvaraRadera
 27. Hej!

  1) 150 timmar.
  2) Burken skulle bli perfekt till mina barns höstfynd! Nu har vi plockat in höstens bästa sidor och ska göra iordning de i något passande. Burken skulle matcha innehållet fint och vi skulle ha "tittgodis" att njuta av länge!

  Mvh Kristiina
  krieppola@spray.se

  SvaraRadera
 28. 150 Timmar.
  Burken skulle jag spara gamla ljus stumpar i.
  maude@tyfonnmail.se

  SvaraRadera
 29. Hej,

  Ljuset brinner i 150 härliga timmar.

  Jag gillar att göra egna blomsterarrangemang och dessa dekorerar jag med stenar och sand i olika varianter. Burkarna är perfekta att ersätta alla tråkiga påsar med och det är lätt att få en överblick av vad jag har :-)

  Hälsningar
  Tina Borgkvist

  SvaraRadera
 30. Hej hej! Danijela Vasic heter jag.
  1. Ett large jar ljus kan brinna i 150 timmar!
  2. Jag skulle förmodligen fylla den med fina stenar eller liknande och ha mina sminkborstar där i, det funkar även som en fin dekoration i rummet!

  SvaraRadera
 31. Hej!
  Sanna Westman
  Ljuset brinner i 150 timmar :)
  I den tomma burken skulle jag förvara mina wax melts från yankeecandle så att de slipper ligga undangömda i en låda :)

  SvaraRadera
 32. Ljuset brinner i 150 timmar.

  Jag skulle använda den tomma burken att fylla med olika sorters godis, som polkagrisar, punchpraliner och guldpengar m.m. så det ser riktigt inbjudande och smarrigt ut. Som när Pippi väljde godis i godisbutiken :-)

  Jenny H

  SvaraRadera
 33. Hej!
  Åhh vad roligt!
  Ljuset brinner i 150 timmar!
  Jag använder mina fina ljusburkar till bomullsbollar och hårband i badrummet. Superfint!
  Mvh
  Maria Olsson

  SvaraRadera
 34. Hej hopp! Det stora ljuset brinner i 110-150 timmar. Eftersom det snart är jul skulle jag använda burken till att förvara julgodis i, att ha hemma eller ge bort. Vanilla chai är en underbar doft så nu håller jag tummarna :)

  Karin Hellman

  SvaraRadera
 35. 1. Large jar-ljusen brinner mellan 110-150 timmar.
  2. Jag är väldigt intresserad av inredning, och älskar Yankee Candle-burkarna - jag tycker att dom är så vackra! För en studentplånbok som min, så är dyra inredningsprylar inget att tänka på. Därför är återanvändningsbara ting ett fantastiskt (och personligt!) komplement. Ljuskällor är viktigt i mitt hem, och därför skulle jag rengöra burken och förvara en ljusslinga inuti den. Placera den på valfritt ställe, och vips så har man allt i ett; ett behagligt och mysigt sken i en snygg och lyxig "förpackning".

  Emma Norin
  emma.norin@hotmail.com

  SvaraRadera
 36. ca 150 timmar brinner ljuset... jag skulle ha burken till mina biscottis som jag brukar baka, fin burk som kan stå framme med dem i som även en prydnad :)

  SvaraRadera
 37. Frida Bergner2013-10-23 18:21

  Jag är självklart med

  L Jar-ljusen brinner i 150 timmar.
  Jag skulle göra en god inläggning i burken, och ge bort som en fin gå-bort present.

  frida-6@hotmail.com

  SvaraRadera
 38. Hej!

  1. Large jar burkarnas brinntid är 110-150 h.
  2. När burken blivit tom tänkte jag använda burken till att ha müsli/praliner i, eller använda som vas, burkarna är ju så otroligt fina med sina olika bilder på så det skulle vara ganska roligt att använda som inredningsdetalj på något annat sätt när ljuset är slut. :)

  Louise Uddas

  SvaraRadera
 39. Helena Salmeron2013-10-23 23:38

  110-150 timmar beroende på hur man sköter ljuset. :)

  Jag använder tomma burkar till vaxkakor och stumpar från ljusen som man kan stoppa i dammsugaren så det alltid doftar ljuvligt! Och så gör vi gärna decopage på dom o har som fina lyktor. Tråkigt nog är doften i burken nästan omöjlig att få bort så tror smaken på kakor o godis kan bli lite konstig. :s Kul med en yankee candle tävling :) mvh Helena

  SvaraRadera
 40. Marie Ståhl Diniz2013-10-24 11:43

  I50 timmars brinntid har dessa underbara ljus <3 Jag skulle återanvända den fina burken till att förvara Hemgjort godis av alla dess slag, eller hembakta kakor, eller potpurri, sand och snäckor, pärlor och vatten, gjort ett vackert geleljus... Ja bara fantasin sätter gränser, möjligheterna är oändliga :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna