2013-11-07

Det är visst kladdkakans dag idag...

...så jag vill bara visa upp den ytterst vårlika dito jag bjöd på på mitt 29-årsfirande för typ tre och ett halvt år sedan (syns det måhända att jag är ett aprilbarn?).

Helvegansk = god på både utsidan och insidan

Denna var helvegansk, men eftersom åren gått och receptet är... tja, någon annanstans, så kan jag rekommendera att ta en titt på Kung Markattas recept på vegansk kladdkaka HÄR. Min kladdkaka fick en krans av tinade hallon, och täcktes av hackade hasselnötter och blåsippor gjorda i sockerpasta.

Till kladdkaka och andra superchokladiga bakverk rekommenderar jag något kraftigt och rent svart te, t ex vietnamesiska ekoteet Cao Bo.

Kladdkakans dag - måste inte det vara en av de allra bästa temadagarna ändå?


/Anna


Psst... Jag är i final i tävlingen om Sveriges Bästa Gröna Blogg, och ligger i dagsläget himla bra till för en silverplacering. Sköj! Vill du rösta på Enkoppte så gör du det på www.enlagomdosgront.se. Du kan rösta en gång per dag och dator, och dessutom delta i utlottningen av fina priser från tävlingens sponsorer. Bara en massa vinnare, med andra ord!

8 kommentarer:

 1. Kladdkakans dag behöver haussas upp, så den blir lika poppis som kanelbullen, semlan och våfflan. Jag visste inte ens att det fanns en kladdkakedag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. MINST lika poppis tycker jag allt att den borde bli - vi får kampanja för det till nästa år! :)

   Radera
 2. Sicken sötekaka! Om en ändå kunde fylla år på våren så en fick möjligheter till snygginspiration. Januari är mest... Snö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Januari... tänka, tänka... gnistrande snöstjärnor, tulpaner, sockerfrostade bär... Jodå, det kan nog blir sötekakor där också! Eller så tok-färgbombar du, bara för att det är just vad en behöver när året är som mörkast? :)

   Radera
 3. Så fint! Och du... jag röstar på dig gång på gång :) Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk kaka.
  Tack för din mycket insprerande blogg, Jag röstar;)
  Har även gjort ett inlägg på min blogg om ekologiska teer och länkar självklart till din blogg.
  Du kan läsa inlägget här.
  http://choicesbyannie.blogspot.se/2013/11/annies-choice-njutning.html
  Önskar dig en god morgon
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina ord, Annie! Och viktigt inlägg, många tänker att te är så hälsosamt som det är så det där med besprutningar liksom faller bort...
   Ha det fint!

   Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna