2014-03-27

Tröttma, nedräkning och hallonbladste

Tänka sig, en och en halv månad sedan jag publicerade den senaste inlägget - tiden flyger! Men tro inte att jag inte har tusen inlägg, te-tips och recensioner på lager, det är bara orken som det varit sisådär med. Jag håller nämligen på och bakar en påskbebis för fulla (te-)muggar, men nu när jag sagt tack-och-hej på jobbet så känns det på en gång mycket mer inspirerande att återigen säga hej-och-välkommen här!

Heja härliga hallonblad!

Sedan någon vecka tillbaka har jag en ny, mycket välplanerad, tevana. Hallonbladste! Hallonblad innehåller naturligt höga halter av lugn-och-ro-hormonet oxytocin, samma hormon som kroppen producerar under exempelvis en förlossning. Enligt gamla örtmedicinska teorier rekommenderas hallonbladste till gravida under de sista veckorna för att så att säga hjälpa kroppen på traven, och förhoppningsvis få ett effektivare förlossningsarbete. Jag lyssnar gärna på gamla jordemödrar så nu dricks här en stor rosa kopp varje eftermiddag!

Smaken är frisk, syrlig och med en trevlig beska vilket gör att det passar precis lika bra med en smörgås som något sötare som tillbehör. 

Eftersom hallonbladsteet också sägs göra susen mot mensvärk (vilket grymt bra kvinnote!) så siktar jag på att gå loss på mammas hallonbuskar i sommar och helt enkelt torka egna blad. Innan självplock är möjligt klickar du lätt hem denna ekologiskt odlade ört på exempelvis Grön Gåva

Ut och njut av vårsolen nu!

/Anna 

3 kommentarer:

 1. Vilket bra inlägg Anna! Hallon är så gott! Bladen ska jag också plocka i skogen på sommaren till teet ( mensvärk försvann efter första gravitetet)

  Kram Gosia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egenplockade skogshallonblad, det lät inte dumt! Kan tänka mig att det är panggott med lite torkade skogshallon i också (alltså att blanda bär och blad).
   Ha en fin vecka!
   /Anna

   Radera
 2. Hallon är min största favorit av allt. Om jag bara fick välja en sak att äta för resten av mitt liv, skulle det bli hallon. Skogshallon är godast i min mening, men gula hallon är också roliga att blanda med andra. Hoppas tekuren funkar och du får ut en frisk välartad liten en. :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna