2014-09-22

Att sjunga tepåsens lov


Det här trodde du aldrig att du skulle läsa på Enkoppte, eller hur? En hyllning till tepåsen! För är det något jag insett under mina månader med bebis över armen så är det vikten av smidighet i tebryggandet (okej, jag har insett en massa andra saker också som vidden av ansvar för en annan människa och gränslös kärlek och yada yada - nu foluserar vi på TE!). Att aldrig vara säker på hur långt i bryggandet jag hinner innan matlarmet går, eller att dosera helt galet eftersom man bara har en hand tillgängligt. Därför mina vänner bugar jag mig ödmjukt inför den som en gång uppfann tepåsen!

Och läs mig rätt; jag vet att det inte är högkvalitetste som stoppas i påsarna och sedan säljs för alldeles för låg peng. Men te är te och påsmarknaden har nyanserats otroligt på senare år med en uppsjö av ekologiska och Fairtrade-märkta alternativ, och bara det är värt en tumme upp. På bilden ser vi taggen på ett av Kung Markattas multimärkta teer som jag berättat om tidigare, och som jag lyckades arbeta in som kontorste på jobbet.

Tepåsemaraton!
Så varför inte kröna denna lite otippade hyllning med ett inläggsmaraton på temat påste? Under denna vecka kommer jag därför tipsa om fyra lättbryggda favoriter som jag tycker att du ska hålla ögonen öppna efter. För att inte missa något inlägg rekommenderar jag dig att följa Enkoppte på Facebook, eller varför inte via Bloglovin?


Så, berätta nu! Har du någon favorit på påse?

/Anna

10 kommentarer:

 1. Ett riktigt fint påste tycker jag är Hampstead svart te med saffran, i alla fall på vinterhalvåret. Ekologiskt och Fairtrade dessutom. Det är bara så himla svårt att hitta, den butik som sålde det i Malmö har slagit igen, så nu vet jag inte var jag ska få tag i det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla med Lindemann Has om de kan ta in, vetja! De har ett stort sortiment Hampstead-teer: http://www.lindemannhas.se/sv/hampstead-tea/
   ...och tack för tipset! :)

   Radera
 2. Clipper Ginger & lemon är jättegott att njuta av på kvällen, uppkrupen i soffan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, en riktig höjdare, jag håller med! En färsk ingefärsslant i koppen så blir det extra drag...

   Radera
 3. "White tea chai" från Four o' clock! Som att dricka pepparkaka men utan att det blir för sött, är bara stimulerande, kryddigt, uppfriskande, uppiggande..Och jättegott helt enkelt. Det perfekta jobb- och mötes-teet när en undviker kaffe!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, det har jag sett i tehyllan i mataffären så många gånger och funderat på hur det smakar - utan att få ändan ur vagnen och faktiskt köpa det. Men nästa gång så, helt klart!

   Radera
 4. Är det så att du vill pröva ett påste- märke som kanske är lite dyrare (och tyvärr inte fairtrade märkt) så kan jag starkt rekommendera "Harney & Sons", jag har smakat få teer som känns så "lösviktsaktiga", jättebra märke!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de verkar poppis - och fina burkar också! :) Trevlig helg! /Anna

   Radera
 5. Själv har jag inte hittat nått bra påste (men jag har inte letat så noga heller kan jag erkänna), vill jag ha ett enkelt och snabbt te slänger jag ner tebladen direkt i koppen, gärna då vitt te eller oolong som ofta tål lite längre bryggtid (och jag dricker ur små koppar 1-1½ dl).

  Min man gillar såna tepåsar man fyller själv och har såna med sig till jobbet varje gång han jobbar (om inte han har med sig sitt älskade matcha).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör också ofta som du, slänger ner bladen i koppen och låter dem ligga. Men som sagt så har påsarna vunnit mark här hemma sedan bebisen kom... Huj så enkelt det är, även om det självklart inte går att jämföra med noggrant bryggda blad. Såklart.
   Testa gärna Equal Exchanges gröna darjeeling på påse, otippat gott!

   Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna