2014-11-07

Fira kladdkakans dag med stil och spets!

Kladdkakans dag - hur härlig temadag är inte det egentligen? Min kladdkaka är lite extra lättgillad och det tack vare en specifik ingrediens: salt. Häpp, så enkelt var det, ta helt enkelt ditt vanliga kladdkakerecept och byt ut det futtiga krydmåttet (eller vad som nu anges) salt mot en halv tesked, alltså drygt två kryddmått. Det gör hela skillnaden, I promise.

Först florsocker, sedan tårtpapper...
...och pudra sedan kakao över alltihop.
Tips: använd tesilen! 
Det vackra spetsduksmönstret är lika lättgjort som själva kakan. Börja med att täcka hela kakan med ett lager florsocker. Lägg sedan ut ett vackert tårtpapper (eller flera små, som jag gjorde) och strö över kakao tills hela kladdkakan är täckt. Tesilar är perfekta hjälpmedel för att pudra flygigt florsocker och kakao! För lite extra sting kan du blanda upp kakaon med yttepytte lite salt eller chiliflakes. 
   Blir det inte vackert så säg?

I kannan har jag ett ekologiskt och Fairtrade-certifierat svart te från tegården Iyerpadi i Valparai i södra Indien. Högt uppe bland de dimhöljda Anamalai-bergen odlas detta robusta och fylliga te. Smaken är neutral och välbalanserad, precis vad som behövs för att kunna parera en mustig chokladkaka.


Äter du kladdkaka idag? Och ännu mer intressant, vad dricker du till?
/Anna
Inköpsställe: Pekoe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna