2015-05-14

Bland blommor och sköna gröna blad

Det går lätt att skönja ett visst botaniskt tema i mitt liv. På dagarna pratar och skriver och plåtar och publicerar jag blommor, och på kvällarna pratar och skriver och plåtar och publicerar jag blad från min favoritväxt; Camellia Sinensis, det vill säga allas vår teplanta. 

Spirande, knoppande, grönt och skönt.

Emellanåt tar jobbet överhanden och då pausas tekommunikationen lite, medan själva tedrickandet är desto frekventare. En av alla sorter jag sippat på nu under hektiskt vårschema är Sencha Uchiyama; ett ekologiskt grönt te som är härligt smakrikt. Det odlas på sluttningarna i Tenryu-regionen på Japans sydostkust, inte många mil från Mt Fuji.

Bladen är platta och mörkt gröna, och trots att teet precis som andra Sencha hettats upp genom ångning och inte rostning så har de obryggda bladen en rostad doft - lite åt popcornhållet. Den färdiga drycken är gulgrön och lätt grumlad, vilket är karaktäristiskt för många Sencha-teer. Koppen doftar soligt och organiskt och för mig som ännu inte varit i Japan så kickar doftminnet in och för mig rakt ut i den Kambodjanska landsbygden. Mäktigt sinne, det där.

Smaken är vid första bryggningen söt och sträv och med stråk av gröna äpplen. Sencha Uchiyama är helt klart ett te som levererar många bryggningar på raken. Testa dig fram med olika bryggtider och upptäck en ocean av smaker! 

/Anna
Inköpsställe: E-tea tehandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna