2017-01-20

I spåkulan för 2017


Under 2016 fullkomligt bombarderades vi av recept innehållandes det malda matcha-teet, det sörplades kombucha som aldrig förr i sommarsolen och allt fler restauranger förstod vikten av en genomtänkt temeny. 


När jag tittar i spåkulan för 2017 så anar jag några tetrender:

  • Matcha-te går från hypad hälsotrend till folklig förankring - det lär vispas mycket te ute i stugorna i år!
  • Om det poppade upp små mikrobryggerier för kombucha 2016 så tror jag att 2017 innebär samma utveckling för den fermenterade kombuchan som för den malda matchan, nämligen att tillverkningen flyttar hem till köksbänken.
  • Te som livsmedel integreras mer med andra livsmedel och i matlagning. Jag har på sistone fått flera  frågor om te som ingrediens i ölbryggning (som jag dock inte kan någonting om alls) och tror verkligen att det är ett tecken i tiden! Och då inte bara gröna matcha-kakor, utan finare teer i marinader, paneringar, fonder etc.
  • Gränsen mellan finte och folkligt te börjar ÄNTLIGEN suddas ut, både tror och hoppas jag.
    Jag har alla tummar upp för tefinsmakeri men ger inte mycket för tesnobberi . Därför gläds jag något oerhört åt att åtminstone tebranschen verkar våga öppna gränserna mellan "vad som alltid varit" och alla spännande, lekfulla och givande möjligheter som finns för den som är nyfiken.

Påminn mig i december om att sammanfatta året, så kan vi se om jag varit helt ute och cyklat med min spåkula...

/Anna
 Gillade du vad du läste? Följ mig via Bloglovin, Facebook eller Instagram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna