2017-01-25

Smaksätt ditt vita te med päron och ingefära

Smakrikt med sting!

Att smaksätta sitt te själv är både lätt, roligt och väldigt gott. Såhär års, fortfarande långt innan det börjar spira utomhus och jag börjar lockas till lätta och pärlande gröna teer, tycker jag att det är gott med lite extra sting i koppen. Och vad är bättre inför stundande vabruari än ingefära? Jag har tidigare tipsat om hur enkelt du torkar ingefära, men den är ju såklart lika god (godare!) att använda färsk.

Päron + ingefära = sant!


Först frukt, sen te. Häpp!

Päron och ingefära är en toppenkombo smakmässigt. Har du testat det i någon form; i te, kakor, marmelad..? Päronens sötma och ingefärans hetta är som gjorda för varandra, och om du använder dem till att smaksätta te så kan jag varmt rekommendera något fylligt vitt te (inte silver needles eller andra finstämda sorter).

Till en kanna te behöver du:
  • ett halvt päron
  • 3-4 cm ingefära
  • starkbryggt vitt te

Skala och strimla frukten. Brygg ett starkt vitt te (ta mycket blad!), lägg fruktstrimlorna i en fin glaskanna eller värmetålig tillbringare och häll sedan i det färdigbryggda teet. Vänta ett par minuter innan du serverar, så att teet hinner få lagom mycket smak av päronet och ingefäran. 
Skål!

/Anna 
Gillade du vad du läste? Följ mig via Bloglovin, Facebook eller Instagram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna