2013-11-18

Stjärnklart & tävlingsvinnareJag är uppvuxen på landet. Alltså, RIKTIGA landet-landet, långt ifrån pizzerior och gatlyktor. Även om jag var väldigt mörkrädd så minns jag hur jag gång på gång på gång fascinerades av och förälskade mig i natthimlen vintertid. Att gå över fältet med det enorma djupblå himlavalvet inte bara ovanför utan framför och bakom och runtomkring, med oräkneligt antal stjärnor och en svepande vintergata. Så häftigt!

Nu bor jag i centrala Stockholm, och har inte alls samma tillgång till stjärnhimlen som förr. Men ändå, jag bor endast ett par hoppsasteg från det (jämförelsevis) vidsträckta Gärdet, och kan om jag vill njuta stjärnprakt om än i en blygsammare mängd. Fantastiskt för en storstad, inte sant?

I koppen kan det däremot bli desto stjärnklarare! 

Det här vackra teet heter passande nog Heaven Star, och är ett vitt ekologiskt jasminte som med bomullstråd och enastående hantverksskicklighet knytits samman till små kompakta stjärnor. Såväl teblad som de jasminblommor teet smaksatts med är odlade vid Tai Mu-berget i Fujian-provinsen på Kinas östkust.
I obryggt tillstånd doftar de tätt knutna bladen svagt av blom, medan de bryggda bladen har en stark jasmindoft. Släng alltså inte bort bladen direkt, utan låt dem gärna ligga framme en stund och sprida väldoft i rummet! Själva drycken är mycket ljus i färgen, med en lätt men ytterst jasminsstinn doft. Smaken är inte helt otippat mycket blommig och ger en svalkande känsla. Ju mer blad desto större beska - detta är en smaksak, så bäst är att prova sig fram! Heaven Star bryggs bäst i en gaiwan eller annat litet bryggkärl. Ta ca tre bladknyten, och du kan då utan problem brygga minst fem omgångar på samma teblad.

Heaven Star är ett mycket förföriskt te som för tankarna till mystik och sena nätter. Perfekt sällskap stjärnklara vinterkvällar, helt klart!


Inköpsställe: Grace Tea House

Tävlingsvinnare
...i den minst sagt populära tävlingen om en fin te-adventskalender blev Sara Nääs - stort grattis!
Jag vet att det är högtryck i tomtefabriken hos Te-adventskalendern, så vill du också beställa dig ett exemplar av julens godaste nedräkning är det ett hett tips att lägga din beställning relativt pronto på www.teadventskalendern.se.


Jag önskar dig en fin början på veckan!


/Anna

6 kommentarer:

 1. Vad härlig det låter med stjärnklara nätter. Jag såg en sådan när jag var på en kursgård i september, och bestämde mig där och då att på landet vill jag bo och se sådana vackra saker mest hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så magiskt vackert, jag förstår verkligen ditt beslut att bosätta dig mitt i det vackra! (det siktar jag också på... såsmåningom)
   Skön första advent! /Anna

   Radera
 2. Stort tack Anna för den fina gåvan från dig. Jag blev verkligen jätteglad, sitter just nu och avnjuter Lemon,ginger och manuka honey teet och det är minst sagt en njutning.

  Tack än en gång.
  Har även tackat dig på bloggen. kika in om du vill;)
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och grattis igen! :)
   Kul att teet kom till glädje. Ta hand om dig! /Anna

   Radera
 3. Jasmine te! Vad gott! Och vilka fina bilder!
  Ha en fin kväll! Gosia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är så gott, så gott... Jag tröttnar aldrig! :)
   Skön helg! /Anna

   Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna