2013-11-09

Tävla om en te-adventskalender!
Har du sett de här fina te-adventskalendrarna? 
24 olika sorter - svarta, gröna, rooibos och örtteer - och därmed en för varje dag, hur mysig nedräkning är inte det! Nytt för i år är dessutom att en fjärdedel av teerna är ekologiska.

Vill du beställa en kalender till dig själv eller en tedrickande vän gör du det på www.teadventskalendern.se. Du kan också pröva lyckan i vår gemensamma tävling, där just en sådan här smarrig kalender ligger i potten! (värde 245 kronor)
EDIT: tävlingen är avslutad - vinnaren presenteras på bloggen senast 17 november!


Såhär gör du för att vara med och tävla:
 1. Börja med att anmäla dig till Te-adventskalenderns nyhetsbrev - det gör du HÄR
 2. Berätta sedan i en kommentar till det här inlägget om i vilket sammanhang som du tycker att den allra, allra godaste tekoppen avnjuts.
Ditt svar vill jag ha senast onsdag 13 november (kom ihåg att ange namn!), och vinnaren presenteras på bloggen senast den 17 november. Vinnaren utses av mig (Anna från Enkoppte) och representanter från Te-adventskalendern.


Och apropå tävlingar...
Enkoppte är i final i tävlingen om Sveriges Bästa Gröna Blogg 2013 - landets största gröna bloggtävling som anordnas av inspirationssajten En Lagom Dos Grönt. Vill du rösta på mig blir jag superdunderglad!
Finalomröstningen pågår till den 13 november, och du kan rösta en gång per dag och dator. För att göra det roligare så kan alla som röstar vara med i utlottningen av fina priser från tävlingens sponsorer. Röstar gör du här: www.enlagomdosgront.seLycka till i tävlingen och stort tack till alla som troget röstar Enkoppte till pallplats hos En Lagom Dos Grönt! Kärlek!
/Anna

67 kommentarer:

 1. Hej hej! Den allra, allra godaste tekoppen avnjuts i fåtöljen på kvällen, när "allt lagt sig" och det är "bara" tid för mig en stund. Gärna ihop med en härlig filmrulle eller go' musik i lurarna!
  // Cecilia :-D

  cecilia.janred@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Den godaste koppen te handlar inte om vart man är när man avnjuter den, utan vilka man är med när man dricker den. Även den tråkigaste koppen te blir fantastisk om man dricker den tillsammans med någon man älskar, sina föräldrar, sin partner eller bästa vännen.

  sarawendel@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. Lördagsmorgon, morgonrock, stor nybryggd tekanna bara till mig, lugnt i huset, lugn i sinne.

  alex@hurtado.se

  SvaraRadera
 4. Min bästa te-kopp avnjuter jag i soffan med ett bra tv-program och tända ljus efter att ha kommit in från kvällspromenad med hundarna. / Renée re.pa72@Hotmail.com

  SvaraRadera
 5. Te för mig är en sällskapsdryck! Jag tycker om att kombinera smaken i min tekopp med en kaka, chokladbit eller smörgås med ett pålägg som både lyfter och förhöjer smaken! En stilla kopp te i skön ensamhet ger ro i själen och balans i tillvaron. Det te som avnjutes är den bästa koppen och stunden på dagen. /charlotta.goransd.justander@gmail.com

  SvaraRadera
 6. Den godaste koppen te dricker jag en mörk kulen morgon/kväll med tända levande ljus (och i adventsljusstakens sken). Teet smakar lika gott tillsammans med vänner eller om man är själv i stilla tysthet :) susieq.larsson@live.se

  SvaraRadera
 7. Bästa koppen te avnjuts när man sitter ihopmyst i soffan, precis innan läggdags efter en lång dag. Ute är det mörkt och man sitter och ser slutet av en film med någon man älskar. I mitt fall ofta med en stor fisandes hund som sällskap ;)

  SvaraRadera
 8. När man varit ute på en lång och härlig promenad en helgdag nu på hösten och är sådär rosig om kinderna och lite kall. Man kommer hem och tänder en brasa och virar en filt runt sig och en varm kopp te i handen. Det är då en kopp te är som bäst enligt mig!
  /Emelie

  emeliejohansson@live.se

  SvaraRadera
 9. Efter en stressig dag på jobbet kommer jag hem, tar av mig kläderna och kokar upp tevattnet samtidigt som jag röjer undan frukostdisken som står kvar sedan morgonen. Gör i ordning teet och kryper upp i soffan tillsammans med dagens post som blir liggandes orörd. Att slappna av med en god kopp te innan middagen ska lagas och resten av familjen kommer hem ger mig kraft att fortsätta.
  //Anna heffaklumpen86@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Lillemor Carlsson2013-11-09 13:52

  Den godaste koppen med te dricker jag på morgonen innan jag ska börja jobba! Har alltid med mig min frukost till jobbet och äter den där innan arbetsdagen börjar, det är lugnt och (hyggligt) tyst och ingen som stör mig.
  Dagens näst goaste kopp te är den jag får hemma efter arbetsdagens slut tillsammans med hunden uppkrupen i soffhörnan, ja hunden dricker inte te men är väldans glad över att se sin matte igen och vill vara henne nära när hon ÄNTLIGEN har kommit hem!
  Lillemor
  lillemor.carlsson@ebox.tninet.se

  SvaraRadera
 11. med kärleken, i soffan, efter en lång skogspromenad med svampplockning!

  SvaraRadera
 12. Den allra allra godaste koppen te har jag avnjutit hemma i soffan i världens mysigaste vardagsrum hos världens mysigaste kompis. Hon visste att det var en kopp te och lite skitsnack jag behövde efter en stressig dag med jobbig hemtenta.
  Therese
  th.wiborg@telia.com

  SvaraRadera
 13. Den allra bästa kopp te´n avnjuts i lugn och ro på morgonen innan allt vaknat, eller när mörkret faller i sällskap med tända ljus. Framför tv:n, vid köksbordet eller i kombination med en bra bok i sängen - chai-te och Joyce Carol Oates är en oslagbar kombination så här på hösten. Jag lyxar till det ibland med chai latte och eftersom jag lever så vegansk som möjligt så använder jag varm ekologisk mandelmjölk/soja och några droppar agave i. Löve it!

  SvaraRadera
 14. Alla koppar te är de godaste :-). Men allra godast är de som jag dricker med min lilla 8-åriga dotter som precis börjat dricka TE! Kram Sofia

  SvaraRadera
 15. Den bästa testuden för mig är när man kommer hem från skolan eller jobb, man känner sig färdig för dagen och får koppla av. Att sedan avnjuta koppen i soffan med en bok, eller lite härlig musik det är den bästa testunden för mig. Ingen stress och inga måsten. Bara ren njutning! Dessutom är det härligt att ha bryggt en stor kanna så att man kan fylla på muggen efterhand :)

  Emmie
  emmiesoderstrom@gmail.com

  SvaraRadera
 16. Den bästa koppen té som jag någonsin har druckit var varken avancerad eller dyr... men det var under snöstormen i julhelgen för några år sedan, och vi satt i ett hus långt ute på landet i nästan ett dygn utan elektricitet. Det var kallt och eländigt, beckmörkt, och vi kunde knappt sova överhuvudtaget den natten... men så på morgonen hade stormen mojnat. Vinden stillnat. Solen var framme, allt var gnistrande vitt utanför fönstren, och jag hittade EN ENDA påse med FRIGGS "Pepparmynta" läääängst bak i ett skafferiskåp. Den där påsen tillsammans med hett vatten (eftersom strömmen äntligen kommit igång igen!) och en tesked hemmaodlad honung värmde upp hela mig, och suddade liksom ut det värsta med det gångna dygnet. Tända ljus på bordet, absolut tystnad och en kopp té.

  SvaraRadera
 17. Jag dricker en kopp te om dan. Den intas i soffan tillsammans med min 3-åriga dotter, kl 15:30, när vi kommit hem från förskola/jobb.
  Tösen är alltid lika nyfiken på 'dagens te' - smak, vart det kommer från osv.
  Så utöver det goda i koppen har vi dessutom vårt fantastiskt mysigt dagliga 'te-prat'.
  För mig - helt oslagbart!

  SvaraRadera
 18. Sara Nääs2013-11-09 22:25

  Den bästa tekoppen är med finaste vännen som man inte träffat på länge. Man får ta igen allting som hänt över en värmande kopp te. Det är det finaste och viktigaste man kan göra i vardagen, och allt med hjälp av en kopp te.

  sara_naas97@hotmail.com

  SvaraRadera
 19. Åh, efter lunch på mammaledigheten. Tyst i lägenheten, lugnet har lagt sig efter kastande av mat och mjölk på golvet. Den söta lilla vandalen sover i sin säng. På med vattenkokaren, hälla upp en god kopp te, sätta sig i soffan och bara njuta av lugnet. Tills lilleman glatt vaknar igen :)

  Med vänlig hälsning, Jessica
  jessica@jessbox.se

  SvaraRadera
 20. Min bästa te stund är när jag kommer hem från jobb och får sätta mig ner och njuta innan kvällens sysslor ska göras.
  zusanne_lindblad@hotmail.com

  SvaraRadera
 21. När vännerna samlats runt köksbordet för en kväll med roliga brädspel, och jag häller upp ett väl valt te från min favoritkanna - och de lyser upp efter första sippen te och säger "Åh, va gott!"
  karolineph@gmail.com

  SvaraRadera
 22. Anmäld tavlingar(at)officefixarna.com

  Bästa stunden är på kvällen i soffan under en filt med hela familjen och tända ljus!

  SvaraRadera
 23. Den godaste koppen te avnjuts i sällskap med mina fina vänner/my sedin

  SvaraRadera
 24. Den bästa koppen te dricks i soffan med tända ljus uppkrupen bredvid min nyblivna äkta make.

  /Evelina evelinajalonen@gmail.com

  SvaraRadera
 25. Vilken mysig adventskalender och självklart har jag röstat på dig! :)

  SvaraRadera
 26. Jag och min man dricker alltid en kopp te på kvällen. I soffan med en god kopp te i handen ventileras dagens händelser och morgondagens kommande aktiviteter. . Man har trevligt sällskap, en god doft i näsan och en varm kopp att värma händerna runt. Detta är den godaste koppen te på hela dagen. /Karin karin(@)kratos.se

  SvaraRadera
 27. Min godaste kopp te dricks tillsammans med min 8-åriga son på våra tv-fria tisdagar! Dessa tisdagar ägnar vi åt trevligare saker än att slöa i soffan med tvn på. Istället gör vi saker tillsammans, lagar ordentlig middag, bakar, pysslar. Vi brukar avsluta kvällen med ett sällskapsspel, en smörgås och en kopp te vid köksbordet, bara han och jag :)
  gewalli@hotmail.com

  SvaraRadera
 28. Efter en tur med längdskidorna i spåret, brukar jag och min bästa vän alltid ta upp en termos med varmt vatten. Det hälls upp i koppar och därefter läggs en spännande smak på te ner (ofta något "julte") som sedan avnjuts, samtidigt som vi pratar om gamla minnen, känner vinden i håret, och bara njuter av den snörika utsikten. Vi brukar också ha något tilltugg, gärna en skorpa, lussekatt, eller något nybakat med chokladsmak som går bra att doppa i koppen. Då smakar min kopp te alltid som bäst!

  Viktor G
  viktorius_@hotmail.com

  SvaraRadera
 29. Jag avnjuter helst en kopp te tillsammans med min bästa vän och det vore fantastiskt om jag kunde vinna en egen tekalender till honom så att vi kan testa oss igenom tesorterna tillsammans.

  mail (a) saraotto.se

  SvaraRadera
 30. De bästa te-kopparna för mig är dem jag dricker sent på kvällen för att varva ner. Jag har, ändå sedan jag var barn, haft svårt för att somna på kvällarna, och för mig är det inte ovanligt att ligga vaken ett par timmar innan jag somnar. Det här problemet har dock te börjat hjälpa mig med, tack och lov! Därför är det det godaste teet för mig, det som hjälper mig att somna!

  SvaraRadera
 31. Bästa koppe te? Oj det var svårt, då te alltid är så passande...men ett av de bästa tillfällerna är när min man hörs komma uppför trappan efter en lång dag i skolan (ingen annan i huset går som han så jag hör han lång väg), jag sätter på visseljohannan och just när han kliver in genom dörren får han en kopp vitt te i handen. Och så sitter vi där i hallen, han påklädd och glad och jag med mitt röda te och pratar om hur våran dag har varit, medan våran son leker med hunden och katterna som alla springer till dörren för att hälsa pappa/husse hem.

  SvaraRadera
 32. Hej!

  Vilken härlig tävling!
  När kylan bitit tag i kropp och själ,
  väcks den bästa testunden mer än väl,
  för då vill man bara krypa under filten och njuta,
  medan kylan piskar mot min snötäckta ruta,
  & aldrig mår man så bra som då,
  för teet lugnar och omfamnar så!

  Hälsningar
  Petra Christensen
  mejl: gnuttisen@hotmail.com

  SvaraRadera
 33. Först kommer man in och skakar av sig all snön
  och plockar sedan fram en tepåse som är grön,
  låter den dra och njuter av en smak så skön.
  Sedan visar man tacksamhet i sin aftonbön!

  SvaraRadera
 34. Min godaste tekopp avnjuter jag nästan varje kväll. Tända ljus och så varm kopp te, så varm att vattnet är sånär på att fortfarande koka i koppen. Och medan det svalnar brer jag smör på tre fullkornsskorpor, drar igång favorit tv-serien och efter det tar jag mig en klunk av te:et och känner hur det värmer hela kroppen. Vardagslyx som man inte allt för ofta tänker på utan mer bara tar för givet, ett härligt avslut på en arbesam' dag, billigt och bra för en student som jag. Det är den godaste tekoppen.

  Rebecka
  rebecka-v@hotmail.com

  SvaraRadera
 35. det finns många mysiga te-stunder men de allra bästa för mig är med goa vänner på en mysig fik där man även köpt nåt litet gottegott till. Helst ska man ha en kanna te så man kan sitta länge och dricka plus tjöta.
  Camilla Jansson
  acamillaj at Hotmail.com

  SvaraRadera
 36. När mörkret kryper på, när alla bestyr är avklarade och lilla pluttan har somnat. Då kryps det upp i fotöljen med ett stick- eller virkprojekt och en stor kopp härligt doftande te. Härligt kvällsmys med gubben uppkrypen i soffan brevid.

  Gabby
  gabbzf[a]gmail.com

  SvaraRadera
 37. Vilken toppentävling!! Såklart vill jag vara med, vilken kanonvinst för et teälskare som jag :)
  En grå dag som idag när min son är lämnad på dagis, hundar, hästar och katten har fått frukost, när jag har tänt en brasa, datorn är startad och jag ska börja arbeta (arbetar som marknadskonsult hemifrån), DÅ är en kopp (ja okej då, en stor mugg på en halv liter) te som allra, allra bäst.
  Nu håller jag tummarna!
  Kram från Fanny

  SvaraRadera
 38. En ruskig höstdag tar vi på oss, går ut i växthuset, tänder ljus, lyssnar på regnet mot glaset och dricker kanelte invirad i varsin filt. Det är lycka och meditation.
  En kalender skulle varajättespännande att vinna, nya smaker och många härliga stunder
  smillas78@gmail.com

  SvaraRadera
 39. Klart jag vill vara med. =) Jag skulle dock ge min tetokiga mamma adventskalendern. Min bästa kopp te är den på kvällen när alla sysslor är avklarade och ytterligare en dag är i land. En kopp pepparmyntste med massor av honung i så sover jag som en prinsessa sen.
  Susanne

  SvaraRadera
 40. Den godaste koppen te görs till att börja med i en av mina vackra muggar från Indiska som rymmer 5dl värmande te med mjölk, Inga andra muggar får teet att smaka så där extra gott! Muggen är stor och teet räcker länge så då kan jag också sitta och ha en lång stunds lugn och ro vid vår köksö. Jag myser då med tända ljus och en värmande brasa och kan för en stund glömma det grå regniga november vädret utanför! Jag hoppas verkligen på att vinna denna adventskalender och få chansen att testa nya spännande smaker!

  SvaraRadera
 41. Min bästa testund är när barnen somnat för kvällen och jag kryper upp i soffan bredvid min man och njuter av tystnaden �� Eller när mina fina vänner och jag träffas, dricker många koppar te och surrar in i natten.

  SvaraRadera
 42. En tidig helgmorgon innan resten av familjen vaknat... Tända ljus, lite slösurfande på datorn och minst två koppar ljuvligt te! Sen är jag redo för dagen =)

  SvaraRadera
 43. Enligt mig avnjuts den bästa koppen te i min soffa en regnig, mörk kväll. Iförd mina fleecebyxor och framför en disneyfilm. Kanske med ett scone med björnbärsmarmelad på till, eller bara med den vanliga kvällsmackan!

  amandabacklund@live.se

  SvaraRadera
 44. Den allra godaste koppen te är den tidiga koppen på helgen, innan frukost. Då sover fortfarande sambon och vår lilla katt ligger yrvaket i knät och spinner. Tillsammans med en god bok och självklart den största tekoppen i huset så man får sitta riktigt länge innan helgruset drar igång!

  SvaraRadera
 45. För mig är varje kopp te den bästa!
  Men visst finns det några som jag njuter av lite extra...
  - Koppen som avnjuts i sällskap med bästa väninnan då vi pratar om stort och smått livet!
  - Koppen när jag "landar" hemma i soffan efter jobbdagen och kvällens bestyr...
  - Koppen som tas på "stående fot" för att ladda batterierna innan nästa aktivitet tar vid.
  - Glaset med härligt syrligt iste en varm, solig sommardag!

  SvaraRadera
 46. Vad smakar väl bättre än en varm kopp hallonte, med favoritmusiken i öronen och uppkrupen i älsklingsfåtöljen, efter en lång och stressig arbetsdag.

  lena.gardhammar@gmail.com

  SvaraRadera
 47. Raggsockar på, dator i knät i soffan. När jobbet sköts hemifrån så avnjuter jag gääääärna en kopp te.
  Med vänlig hälsning Emelie (empa81@hotmail.com)

  SvaraRadera
 48. Efter en lång härlig dag ute när man känner sig lite frusen. Då smakar en kopp te allra bäst.

  SvaraRadera
 49. En av dagens höjdpunkter är när jag och min man kommer in från kvällspromenaden med vår gårdshund och vi alla tre myser ner oss i soffan framför brasan och mannen och jag dricker varsin god kopp te och njuter av tillvaron.

  SvaraRadera
 50. Att bara välja en te-stund som den bästa är omöjligt. Jag tycker att alla koppar te har sin charm. Oavsett om de dricks ur en fin, noggrant utvald, mugg under en mysig stund med en bok eller film. Eller om de dricks ur en vardagsmugg man inte är rädd om, samtidigt som man gör sig i ordning en morgon då det är lite för ont om tid. Även om jag föredrar de mysiga te-stunderna så njuter jag alltid lika mycket av att dricka te.

  SvaraRadera
 51. En mysig te-stund med min goa vän johanna är alltid min favorit. Vi pratar om allt och inget o det kan bli många koppar gott te. Vi försöker träffas så ofta som det nu går emellan arbete, familjemys o andra nödvändiga sysslor. /Malin (mongomalin@hotmail.com)

  SvaraRadera
 52. Hej!
  Jag har anmält mig för nyhetsbrevet!
  För min del har jag två favoriter då en kopp te sitter allra bäst, i sällskap av min mamma när hon sätter på husets största kanna te i hennes lilla stuga, även om vi har många delade meningar så kommer vi alltid överens om vilka teer som är godast. Och när man under en veckas tid har tenta-pluggat i princip dygnet runt, varit nervös och förtvivlad, arg och besviken, får gjort tentan och sen slänga sig i soffan med en kopp rykande te och njuta av lugnet och att inte behöva göra någonting annat än njuta.
  Belindaf@live.se

  Vilken fantastisk idè med julkalendern, om det ändå vore jag som kommit på en så smart idè!

  SvaraRadera
 53. Hej!
  Den bästa koppen te e absolut den första var dag...Men visst e dom andra kopparna med mysigt sällskap inte fel....

  SvaraRadera
 54. At drikke en varm kop te efter man har gået en dejlig tur i kulde og frost og har fået sunde røde kinder er skønt.

  SvaraRadera
 55. Jag njuter som mest av mitt te i termosen till 9-fikat. Efter en tidig morgon, med att få upp och skjutsa iväg ungarna, sen ha jobbat i målarstället ett par timmar, att sätta sig ner på spackelburken vid nio och avnjuta ett riktigt gott te, mitt i slipdamm, täckpapp och färgrester på fingrarna...

  SvaraRadera
 56. Den bästa koppen är när alla fyra barnen gått och lagt sig och man kan krypa upp i soffan med min älskade sambo

  SvaraRadera
 57. Dagens första kopp, alltid svart, vid köksbordet med tidningen när barnen har gått till skolan.

  SvaraRadera
 58. När man kommer hem från jobbet med en massa barn det är tyst i huset sitta i fåtöljen med hunden i knät och en god kopp the det är att njuta

  SvaraRadera
 59. Att dricka en kopp te är för mig att njuta en stund och varva ner.

  SvaraRadera
 60. Den godaste koppen te avnjuts mitt i vardagen. Inget behöver vara perfekt eller tillrättalagt i förväg, så blir teet min stund av perfektion i den gråa tristessen. Allra helst ska man dela stunden med en tedrickande kompanjon vid köksbordet. I mitt fall blir det oftast mamma som jag samtalar över en kopp te med. Pittoreskt och gemytligt!

  lovisa.sigfridsson@gmail.com

  SvaraRadera
 61. Jenny Holmgren2013-11-13 19:50

  Hej!
  Varje kväll tar jag och mina underbara pojkar (Sion 2,5 år och Lovin 1,5 år) varsin kopp te av: färsk citron, ingefära och vid förkylningar lite honung i. En toppen avslutning på alla dagar och något två åringen längtar o pratat om under hela dagen tills det är te dags :)

  SvaraRadera
 62. Ledig lördag, morgonTV och frukost med familjen - då njuter jag av min godaste kopp te!!

  SvaraRadera
 63. Hej :) Jag har anmält mig till nyhetsbrevet.

  När glimrande stjärnor lyser upp fönster överallt;
  Och utomhus är allt skimrande vitt och iskallt;
  När huset fylls med härliga tomtar och dekorerade granar, stora och små;
  Och vanilj tes smakliga doft kan man inte motstå.
  När eldens varma skuggor dansar till en underbar julig sång;
  Då vet man att en härlig myskväll är på gång.

  SvaraRadera
 64. Den bästa koppen avnjuts när alla i familjen gått och lagt sig och man själv börjar varva ner efter tentaplugg och husbestyr. Den nybakta kakan som man bara unnar sig själv förhöjer ytterligare.

  SvaraRadera
 65. Mia Sundberg2013-11-13 22:10

  Min bästa te stund är efter ha gått en långpromenad med mina busiga hundar. Kryper upp i kökssoffan med en rykande kopp underbart gott te och lyssnar till den sprakande vedspisen och snarkande hundar. Då är livet bra underbart!

  SvaraRadera
 66. Varje dag när lunchrasten är slut drar jag mig tillbaka till mitt kontor med en kopp te och sätter mig vid datorn och jobbar och det är verkligen en mysig "nu laddar vi batterierna och kör resten av dagen stund". Vi är många tefantaster på mitt jobb som hjälper till att fylla på teförrådet med spännande sorter att testa. Dagar jag inte hinner med min te-ritual bli hela eftermiddagen fel. :)

  SvaraRadera
 67. Bästa stunden för en kopp te är på kvällen, ner gosad i soffan med sonen och vi tillsammans kollar på bompa och bara myser. Finns de nån som gillar te så är de han! 6år gammal och älskar en kopp.. Perfekt med en tekalender ju så kan man skippa chokladkaledern och spara på tänderna! / Maria Alarik (Maria.alarik@hotmail.com)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna