2014-10-10

Tepåsemaraton del 4: "det bästa gröna påsteet" eller "efterlysningen som blev ett hurra-rop!"

Som titeln antyder är jag så glad, så glad - både i teet i sig, och över att ha hittat en återförsäljare. För precis när jag satte mig för att författa detta blogginlägg i form av en efterlysning ("VAR kan jag hitta detta te??") så damp ett nyhetsbrev från Jordklok ner i mailkorgen och gav mig direkt svar på min fråga: HÄR kan jag beställa dessa schyssta påsar! Hurra!
(Tillägg juni 2016: Jordklok tycks ha slutat sälja detta grymma te så efterlysningen tycks bli aktuell ändå - vet du var jag kan hitta Equal Exchanges gröna påste? Hojta till!)


Såhär såg förpackningen ut när den såldes i Enkoppte:s fd webshop...

...och såhär ser den ut nu! (Foto från Equal Exchange)

Det är alltså detta gröna te från varumärket Equal Exchange jag pratar om. Teet odlas ekologiskt och efter principen om fair trade (schysst handel) i Potong Tea Garden, Darjeeling, Indien. 

Jag sålde det i Enkoppte:s webshop när det begav sig, och även om det var poppis bland kunderna så får jag erkänna att en av anledningarna till att det så ofta var slut i lager var för att jag själv var en sådan storkonsument av det...   Gröna Darjeeling-teer är ovanliga i västvärlden, och närmare pärlande gröna toppkvalitetsteer än såhär kommer man inte i påstedjungeln. Riktigt fräscht!

Detta var det sista av totalt fyra inlägg i mitt tepåsemarathon, där jag tipsat om påsteer som verkligen håller måttet. Har du missat något inlägg? Läs dem här:
Tepåsemarathon del 1: Buddha Box

Tepåsemarathon del 2: storfavoriten i ny kostym
Tepåsemarathon del 3: säg ciao till ett chai utöver det vanliga

Hoppas jag kunnat inspirera med goda vardagsteer, kanske har du fått upp ögonen för någon ny sort som kan bli en favorit?

/AnnaInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna