2014-11-29

Adventspyssel: gör din egen tekalender!

Personligt kort med info om alla tesorter.

Visst blir man nyfiken?


De fem P:na - påsar, papper, penna, prickar, eeh... pnöre!

På måndag är det dags att ta fram sina teadventskalendrar och börja doppa sig fram till dopparedagen. Jag fick veta häromdagen att hela lagret med kalendrar nu är slutsålda (möjligtvis finns det hos någon återförsäljare, kolla HÄR) men hann du inte lägga vantarna på någon i år så har du fortfarande tid på dig att göra din egen! Googlar man hittar man tusen kreativa sätt att göra egna julkalendrar, men jag har valt att göra det enkelt för mig och lägga krutet på innehållet istället.

Denna kalender gjorde jag till den teälskande svågerns födelsedag i oktober och gick loss i teskåpet: vitt, gult, grönt, svart te och pu-erh från jordens alla hörn (eller i alla fall sex länder) petades ner i 24 små påsar och knöts samman med rött garn. I ett vikt kort antecknade jag alla sorter med namn och ursprung. 
   Lucka 1 som han får avnjuta redan i övermorgon innehåller till exempel det goda nepalesiska te som du själv kan vinna i vår jubileumstävling - klicka HÄR för att komma till tävlingen som pågår till och med imorgon söndag! Lucka 24 tyckte jag att jag var så finurlig med då den innehåller två pu-erh-knappar, inslagna i papper så att de ser ut som julklappar... Visst tog det sin stund men så skoj det var att göra denna personliga present! 

Detta är ett perfekt sätt att göra tabberas på små "slattar", du vet när burkarna ekar tomma sånär som på ett par nypor förskrämda blad. Om man inte har 24 sorter hemma tänker jag mig att det är en himla trevlig idé att gå samman med en eller ett par vänner och pyssla ihop kalendrar tillsammans!

Du behöver:

 • 24 sorters te, minst till en kopp
 • Små zip-påsar eller annat att packa teet i; aluminiumfolie, bullformar som snörs ihop till små knyten, sådana tepåsar man fyller själv, etc.
 • Etiketter och penna för att märka upp datum
 • Kort att skriva ned sorterna på
 • Garn eller fint band


Ha så kul!

/Anna

(Här nedan kan du som är nyfiken se vilka sorter jag använt)


2 kommentarer:

 1. Vilken rolig idé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Borde funka när som under året då man behöver lite nedräkningspepp, tänker jag!

   Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna