2015-03-15

Små koppar och stora smaker

Små och söta!

Kanske har du i tidigare blogginlägg noterat att jag gärna använder mig av små, små koppar i tunt porslin? Det är sådana små äggskalskoppar som används i kinesiska teceremonier och är perfekta små avsmakningskoppar. Jag plockar fram dem när jag har något nytt lyxigare te som jag ska smaka för första gånger, då de rymmer precis lagom mycket för att jag ska bekanta mig med smaken - innan det är dags för en ny bryggning på bladen och därmed ett nytt smakäventyr. Kopparna är utformade för att lyfta fram de många men ibland subtila smakdimensionerna i fina kinesiska teer. Små koppar för stora smaker, helt enkelt.

I mitt teskåp har jag just nu tre olika småkoppar men favoriten är utan tvekan de här vackra blåmönstrade. Ofta har tehandlarna inte så många av varje sort så det är lätt att bli lite samlingsgalen... Och vill man inte använda dem till te, jaa då är de alldeles ypperliga som krukor till pärlhyacinter och andra smålökar!

Har du någon favoritkopp?

/Anna
Inköpsställe: Gott Grönt Te

2 kommentarer:

  1. Jag tycker också om små koppar, små tekannor med. Man vill ju inte missa alla bryggningar som man skulle göra med större koppar (om inte man har världens största blåsa).

    Min favoritkopp är en gaiwan i yixinglera (bild finns här http://tealovers.blogg.se/2014/october/min-favoritkopp.html )

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna