2015-10-31

Guld på marken, knyten i koppen och en fjäder i hatten

Guldgula blad + blommigt oolong = höst!

Åååh vad tycker om hösten! Dofterna och vinden och färgerna och det karga och det otämjda! Fantastiskt och pirrimagen och guld på marken (i flera betydelser).

Underbart oolong

För många är hösten lika med tesäsong. Gott så! Oolong är ett riktigt höstte, tycker jag. Kanske är det symboliken? Att det är som ett mellanting mellan det lätta gröna och det tunga svarta - men med en helt egen karaktär och med mängder av smak- och doftbottnar. Jag återkommer gärna till olika slags Tie Guan Yin, "järngudinnan", och en ny favorit säljs under namnet Celestial Peals. Det är ett klassiskt och gott oolong med små hårda bladknyten. Den är fin och klar i färgen, och doftar matigt och blommigt på samma gång. Fyllig smak med tydlig sötma och blommighet, drag åt jasmin. Stora vackra blad! Och ekologisk och KRAV-märkt, till på köpet.

Nominerad till grön inspiratör

Jag prioriterar gärna hållbart framställda teer. Dels för egen skull - jag gillar inte idén att sitta och smutta på en kopp bekämpningsmedel - och dels och kanske också främst för jordens skull. Det funkar helt enkelt inte att vi bara fortsätter och fortsätter och fortsätter förstöra, och speciellt inte med jordbruk som när det sköts rätt och hållbart faktiskt kan förbättra närmiljö och biologisk mångfald - motsatsen är vansinne.
Därför blev jag så himla glad när GreenMatch listade mig som en av 40 gröna inspiratörer för en hållbar livsstil! Superkul och tacktacktack! En till fjäder i hatten, helt klart.
GreenMatch hjälper dig jämföra pris och kvalitet på olika hållbara energikällor, helt kostnadsfritt. På listan hittar du också en hel lång radda av mina egna favoriter - bloggare och sajter - så jag rekommenderar verkligen att kolla in mina gröna "kollegor".

Motivering:
Detta är en unik blogg för alla teälskare! Hon som skriver i bloggen heter Anna och hon är din guide för att hitta olika slag av ekologisk te. Följ med bloggen för att ta del tetips, serveringsidéer, avsmakningar, recept och mycket annat. Bloggen nominerades eftersom Anna prioriterar och informerar om ekologiska och rättvisemärkta teer, och på såvis inspirerar till en hållbar livsstil.

Stolt över bekräftelsen och glad över känslan att vara på rätt spår; att med små mjuka penslar måla upp en hållbarare väg.
Tack.

/Anna


Inköpsställe: Te-centralen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna