2015-10-04

Indiskt te till kanelbulle med extra allt

Varma färger, goda smaker!

Idag är det kanelbullens dag. En himla trevlig temadag, tycker hela min storfikande lilla familj, som vi passar på att fira med bullar som innehåller typ allt - utom kanel, visade det sig. Men choklad, russin och mandelflarn fungerade precis lika bra till det te jag i mitt huvud hade matchat den förväntade kaneln med! 
För såhär tänkte jag: kanel är för mig en väldigt indisk krydda, god tillsammans med spiskummin för att få en härligt orientalisk touch på det mesta. Och vad passar bättre till indiska smaker än indiskt te? Nä just det! I min fina kanna (alldeles ny, och från Indiska lämpligt nog!) har därför jag ett ekologiskt te från tegården Seeyok några mil från staden Darjeeling. Det är ett sommarskördat svart te som har lite fylligare smak än de pärlande vårteerna eller stormiga höstteerna. Lättdrucket och lättmatchat!

Vad dricker du helst till kanelbullar?

/Anna

Inköpsställe: Pekoe ekologiskt te

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna