2015-11-27

Planera pepparkakorna

Rita upp och testa!
Såhär inför stundande advent börjar varenda matbloggare med självaktning tipsa om diverse recept på pepparkakor med äkta peppar, lussekatter som smälter i munnen och så vidare och så vidare. Jag lägger mig platt och erkänner att det här med att baka, nä det är inte riktigt min grej. Men att pynta bakverken, hejhallå nu snackar vi! 

Pepparkaksdegen köper jag som alltid på Rosendals trädgård, de har en knäckig variant som är svårslagen. Och sen börjar det roliga! Ta fram ett blankt papper och pennor i olika färger, rita längs kanterna på de pepparkaksformar du tänkt använda och gå loss med imaginär frosting, strössel, choklad, nötter, polkagrisar... Genom att planera pepparkaksdekoreringen i förväg såhär så minskar du risken för att behöva rädda upp misstag och kan sedan istället koncentrera dig på att förvandla idéerna till så fina kakor som möjligt.

Absolut godaste pepparkakorna är de små karameller du ser högst upp till vänster i bilden nedan; småhjärtan som täckts med ett tunt lager glasyr (som "lim") och sedan chokladströssel. Pepparkakor + choklad = grym kombo!

Skön helg!  
/Anna
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna