2013-08-30

Hej mamma, jag har gjort ett te till dig!
Mitt allra första teminne är mammas svartvinbärste, som ibland serverades i en stor vit tekanna. Inte för att jag drack det, nej det är doften av det som satt sig i minnet. Doften från kannan, doften från burken. Nu såhär 20 (25?) år senare så tänkte jag att det är dags att bjuda tillbaka, så varsågod mamma - här är ett svartvinbärste till dig!


Currantanne

  • Tina (yes, bäst att göra på frysta bär som fått tina) en halv deciliter svarta vinbär per glas.
  • Brygg ett vitt te, då vita teer är toppen att smaksätta. Det blir en dov och god och vuxen smak! Jag valde Sao Mei.
  • Skopa upp vinbären i vinglas tillsammans med en rågad tesked (eller matsked, om du har så stora glas som jag har) råsocker per glas.
  • Häll på teet och rör om försiktigt så att sockret löser sig.
  • Dekorera med ett svartvinbärsblad.

Currantanne (currant som i svarta vinbär, ihopslaget med mammas namn Anne...) är en frisk, fräsch och syrlig dryck som man blir dunderpigg av! 


/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna