2015-11-08

Ginseng oolong till pappa

Jag och pappa för 34 år sedan. Skulle nästan lika gärna kunna vara min egen unge som bebis och någon av hans morbröder. Coolt det där med gener.

Pappan i min direkta närhet, alltså min unges pappa, firas med korianderdoftande fisktacos såhär på Fars dag (efter att barnet somnat dock, så "Fars dags-firande" kanske inte riktigt är rätt epitet på middagen...). Min egen pappa är dock några mil bort - eller ganska många faktiskt, han renoverar stuga någonstans mitt i naturskön obygd vilket innebär noll mobiltäckning vilket i sin tur innebar ett väldigt upphackat grattis-på-fars-dag-samtal. Jag firar honom på distans istället, med en kopp av det te han alltid beställde när jag hade webshop: Ginseng oolong!

Ginseng oolong


Ginseng Oolong är ett smakrikt oolongte, som fått ett skal av pulveriserad ginsengrot. Resultatet blir att teet ser ut som små grågröna stenar! Väl i vattnet vecklar dock de stora vackra bladen ut sig. Doften är honungsaktig och smaken fyllig. Ginsengen har kombinerats med lakritsrot, vilka tillsammans ger teet en svag ton av anis.

Det här är ett klassiskt kinesiskt hälsote! Ginseng anses inom naturmedicinen vara uppiggande, humörshöjande och energigivande. Vid närmare eftertanke perfekt som Fars dags-te! Kanske inte så mycket på grund av mottagaren som av tidpunkten: en vecka in i november behöver vi nog alla fylla på energinivåerna lite...


Vad bjuder du din far på?

/Anna
Inköpsställe: Gröna teimportenInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna