2017-01-01

Festligt chokladte för hela familjen

Har du också hört den? 
Nordanvinden alltså, som det viskas om ska svepa in med vinterkyla över landet alldeles, alldeles snart. 

För att värma små och stora frusna fingrar vill jag tipsa om detta festliga chokladte! Gör såhär:

 • Plocka fram koppar till alla och spritsa kanten med vanlig kristyr (perfekt om du har kvar sedan julens pepparkaksbak!). Häll ut strössel på ett fat och ställ kopparna upp-och-ner så att strösslet fäster i kristyren. När du sedan dricker teet sötas det alltså automatiskt av att det passerar kristyren!
 • Brygg en kanna av familjens favoritte. Har ni små barn rekommenderar jag något vitt och gott te, med naturligt låg koffeinhalt. Genom att göra i den här ordningen hinner kristyren stelna en aning medan teet drar!
 • Häll upp teet, men inte ända upp till kanten.
 • Servera med en rad god choklad!
  Själv tycker jag att mörk choklad med chili är fantastiskt i sammanhanget, och min tvååring håller med mig. Sedan är det upp till var och en - doppa chokladen snabbt i teet så att den mjuknar och blir alldeles ljuvlig att äta, eller lägga ner chokladen i koppen så att den smälter helt? Tvååringen här i huset väljer lätt det sistnämnda alternativet och sörplar snabbt i sig det fylliga chokladteet, medan jag föredrar en mix; lååångsamt doppa chokladen så att den hinner smälta ner en aning i teet men ändå går att tugga i sig. Testa, vetja! 

Och du - gott nytt 2017!

/Anna
 Gillade du vad du läste? Följ mig via Bloglovin, Facebook eller Instagram!

2 kommentarer:

 1. Låter jättemysigt, ska absolut testa. Mörk choklad och te hör till några av mina hörnstenar ;) Undrar om du vet något om rullat masala chai (http://kahls.winbasonline.se/productfiles/3480_Ae1163.pdf), det är mitt by far absolutaste favoritte. Har testat många andra, så även fairtrade, men inget av dem går upp mot detta. Kanske har du nåt tips på ett fairtrade/ekologiskt som kan mäta sig med min favorit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det blir lika poppis med chokladte hemma hos dig! :)
   Vet du, jag är faktiskt inte så mycket till chaimänniska (hör och häpna!) MEN det finns ett masala chai som verkligen smakar Indien och som jag blev nästintill besatt av häromåret. Eller "fanns" kanske jag ska säga, för jag är osäker på företagets vara eller icke vara just nu.
   Fred and Bhat hette detta svenska tebolag i alla fall, och de specialiserade sig på nepalesiskt te. Kanske värt att testa att kontakta dem, t ex via Facebooksidan? https://www.facebook.com/fredandbhat/posts/879984542013387

   Allt gott!
   /Anna

   Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna