2013-09-23

En... nej förlåt, TVÅ koppar popcornte, tack!

Genmaicha med såväl puffat som opuffat rostat ris, från Tecentralen

Ekologisk genmaicha från Yuko Ono med 60% rostat råris.

Jag gillar verkligen Genmaicha! Det är en spännande tesort som passar i så otroligt många sammanhang, och som uppskattas av de flesta som får smaka.

Vad som kännetecknar detta japanska te är att det är uppblandat med rostat och ibland även puffat råris. De puffade riskornen liknar popcorn, och även doften drar emellanåt åt biosnackshållet. In a good way, alltså! Men att kalla Genmaicha för popcornte som jag gjorde i rubriken är förståeligt nog inte så poppis i tebranschen, så vi tummar på att vi från och med nu endast kallar det vid sitt rätta namn. Oki?

Eftersom jag är så förtjust i Genmaicha tänkte jag att en liten battle vore på sin plats. I ena ringhörnan står en Genmaicha med puffat ris från Tecentralen, och i andra hörnan hittar vi en ekologisk Genmaicha från Yuko Ono Sthlm. Nu kör vi!

Genmaicha med rostat och puffat råris

Basen är en klippt Sencha som blandats med rostat råris. En del av riskornen har puffats, vilket ger ett spännande utseende. Den färdiga drycken är klar och ljust gröngul, och doftar maltigt med en god bränd underton. I smaken anas Senchans syrlighet, men domineras av en frisk rissmak. Denna sort smakar mest "popcorn" av de två!
Inköpsställe: Tecentralen

Ekologisk Genmaicha på KRAV-märkt Sencha och med 60% rostat råris

Finklippta blad blandas med mörkt ris; överhuvudtaget är detta te mörkare till utseende än det andra och med mindre storlek på både blad och ris. Drycken är ljust gröngul och lätt grumlig, och den maltiga och organiska doften för tankarna till solvarma klippor! Smaken kan beskrivas som hav och råris i en finstämd kombo. Denna sort har också en lätt sötma jämfört med den andra.
Inköpsställe: Yuko Ono Sthlm


Vilken Genmaicha vinner battlen enligt dig? Vilken blir du mest sugen på?


/Anna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna