Bli en Tekompis!


Te i stillhet och egna tankar, det är något alldeles särskilt. 
Men! Det är det att dela, bjuda och upptäcka tevärlden tillsammans också! 
Därför kan du nu bli en TEKOMPIS.

Vad gör jag som Tekompis?
Som Tekompis skickar du ett brev med lite te eller andra terelaterade finheter till en sprillans ny Tekompis som du blir tilldelad den omgång du väljer att vara med  (varje omgång är numera TVÅ månader istället för en, för att det inte ska kännas stressigt - bara trevligt). Du svarar också den Tekompis som skickar något till dig. 
Det rör sig alltså om två teiga och härliga brev att skicka, och två lika teiga och lika härliga brev att ta emot! 

JULIG TWIST! 💗
I december-januari-omgången kostar det en slant att delta som Tekompis!
*paus i väntan på att jublet lagt sig* 

Du som deltar i denna omgång bidrar med valfri peng till Tekompis-insamlingen till förmån för Vit jul; så att fler barn får chans till fina julminnen. 
För visste du att 4-5 barn i varje klass lever med en förälder som har ett riskbruk av alkohol? Många av de barnen möter jullovet med en orosklump i magen. Då blir de hundratals Vit jul-aktivteter som ordnas runt om i landet en välkommen - och ibland livsviktig! - frizon, ett välbehövligt andningshål.

Så nu alla fina, fina Tekompisar, nu tar vi ett gemensamt krafttag och gör julen till barnens högtid - en tekopp i taget! 💗

Låter kul! Hur blir jag Tekompis?
Anmäl dig HÄR senast 30 november och in en slant av valfri storlek på Tekompis-insamlingen för Vit jul (OBS att anmälan är stängd - insamlingen är dock öppen för den som vill bidra!). Omkring 4 december får du ett mejl med namn och adress till din Tekompis. Samtidigt får någon annan dig som Tekompis.
Du anmäler dig för varje omgång du vill vara med. Vill du och dina nyfunna Tekompisar själva hålla kontakten efter att er Tekompis-omgång är avslutad är det ju såklart en grym bonus, men inget du förbinder dig till!

Är det något särskilt jag bör tänka på?
  • Ha ett öppet sinne! Alla har olika smak och gillar olika tesorter, och genom att bli Tekompis får du en fantastisk möjlighet att prova och kanske omvärdera sorter som du kanske annars inte kände till eller brukar köpa.
  • Se till att teet du skickar räcker till minst 8 dl färdig dryck för din Tekompis att avnjuta (alltså ungefär fyra medelstora koppar).
  • Minst hälften av den totala mängden te du skickar ska vara ekologiskt.
  • Skicka inte te som kräver någon typ av specialredskap.
  • Skriv ett kort litet brev till din Tekompis och berätta varför du valt att skicka det du skickar! Har du någon anekdot kring teet, hur upptäckte du det, i vilka sammanhang och till vilket tilltugg gillar du att dricka det? Eller något annat relaterat du vill dela med dig av.
  • Kom ihåg att skicka med din adress när du skriver till din Tekompis! Har du ett instagram-konto? Skriv gärna till din Tekompis vilket alias du har, så kan ni lätt hålla kontakt om ni vill.
  • Kom ihåg att skicka brevet till din Tekompis under omgångens första månad, och kom ihåg att svara senast under omgångens andra månad till den Tekompis som skickat något till dig.

Måste jag vara någon typ av teproffs för att delta?

Nej nej nej. Nej. Verkligen inte! Precis alla sorters tedrickare är välkomna. Jag uppmuntrar visserligen ofta finsmakeri - men aldrig någonsin snobberi. Som Tekompis är det istället fokus på det trevliga, det omtänksamma, det nyfikna. 

Måste jag skicka ekologiskt te?
Ja - delvis. Minst hälften av den totala mängden te du skickar till din Tekompis ska vara ekologiskt odlat. Konventionellt odlat te är många gånger hårt besprutat, så att uppmuntra giftfri odling är också att bidra till en giftfri arbetsmiljö för arbetarna på teplantagerna. 

Så himla kul! Hur sprider jag detta vidare?
Följ @tekompis på instagram och instagramma gärna ditt Tekompis-fixande under hashtaggen #tekompis. Vill du bli re-postad? Tagga @tekompis i bilden (eller skicka som ett DM om du har ett privat instagram-konto).
Har du någon kompis du tror skulle gilla att bli en Tekompis får du gärna tipsa hen direkt!
På instagram kan du också hitta inspiration och diskutera idéer på bra innehåll till ditt Tekompis-brev.


Hur sparas mina uppgifter?
Dina uppgifter sparas i sex månader efter att du senast anmält dig som Tekompis. Efter detta raderas de. Ditt namn, adress, eventuellt instagram-alias och eventuella allergier lämnas ut till den person som får dig som Tekompis. Din mejladress lämnas aldrig ut.

Jag har fler frågor!
Frågor är bra. Ställ dem till mig, Anna Ceder, på anna.enkoppte(at)gmail.com eller - ännu hellre! - som ett direktmeddelande på instagram, @tekompis.

2 kommentarer:

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna