Bli en Tekompis!


Te i stillhet och egna tankar, det är något alldeles särskilt. 
Men! Det är det att dela, bjuda och upptäcka tevärlden tillsammans också! 
Därför kan du nu bli en TEKOMPIS.

Vad gör jag som Tekompis?
Som Tekompis skickar du ett brev med lite te eller andra terelaterade finheter till en sprillans ny Tekompis som du blir tilldelad den månad du väljer att vara med. Du svarar också den Tekompis som skickar något till dig. 
Det rör sig alltså om två teiga och härliga brev att skicka, och två lika teiga och lika härliga brev att ta emot! 

Låter kul! Hur blir jag Tekompis?
Anmälan (länk på denna sida under anmälningsperioden) är öppen den 1-5 varje månad, och ca tre dagar senare får du ett mejl med namn och adress till din Tekompis. Samtidigt får någon annan dig som Tekompis.
Du anmäler dig för varje månad du vill vara med. Vill du och dina nyfunna Tekompisar själva hålla kontakten efter att er Tekompis-månad är avslutad är det ju såklart en grym bonus, men inget du förbinder dig till!

Är det något särskilt jag bör tänka på?

  • Ha ett öppet sinne! Alla har olika smak och gillar olika tesorter, och genom att bli Tekompis får du en fantastisk möjlighet att prova och kanske omvärdera sorter som du kanske annars inte kände till eller brukar köpa.
  • Om du skickar te, se till att det räcker till minst en kanna eller fyra koppar (om du skickar tepåsar så är det alltså minst fyra tepåsar som gäller).
  • Skicka inte te som kräver någon typ av specialredskap.
  • Skriv ett kort litet meddelande till din Tekompis och berätta varför du valt att skicka det du skickar! Har du någon anekdot kring teet, hur upptäckte du det, i vilka sammanhang och till vilket tilltugg gillar du att dricka det? Eller något annat relaterat du vill dela med dig av.
  • Kom ihåg att skicka med din adress! Har du ett instagram-konto? Skriv gärna till din Tekompis vilket alias du har, så kan ni lätt hålla kontakt om ni vill.
  • Kom ihåg att skicka brevet till din Tekompis senast den sista i månaden, och kom ihåg att svara inom en månad till den Tekompis som skickat något till dig. Ju snabbare du skickar till din Tekompis, desto snabbare får du något spännande tillbaka 😊

Måste jag vara någon typ av teproffs för att delta?

Nej nej nej. Nej. Verkligen inte! Precis alla sorters tedrickare är välkomna. Jag uppmuntrar visserligen ofta finsmakeri - men aldrig någonsin snobberi. Som Tekompis är det istället fokus på det trevliga, det omtänksamma, det nyfikna. 

Måste jag skicka ekologiskt te?
Nej, det måste du inte. Men din Tekompis blir säkert väldigt glad om du gör det! Konventionellt odlat te är ofta hårt besprutat, så det är ju schysst även mot teodlarna att uppmuntra giftfri odling och därmed en giftfri arbetsmiljö. 

Så himla kul! Hur sprider jag detta vidare?
Följ @tekompis på instagram och instagramma gärna ditt Tekompis-fixande under hashtaggen #tekompis. Vill du bli re-postad? Tagga @tekompis i bilden. 
Har du någon kompis du tror skulle gilla att bli en Tekompis får du gärna tipsa hen direkt!
På instagram kan du också hitta inspiration och diskutera idéer på bra innehåll till ditt Tekompis-brev.


Hur sparas mina uppgifter?
Dina uppgifter sparas i sex månader efter att du senast anmält dig som Tekompis. Efter detta raderas de. Ditt namn, adress, eventuellt instagram-alias och eventuella allergier lämnas ut till den person som får dig som Tekompis. Din mejladress lämnas aldrig ut.

Jag har fler frågor!
Frågor är bra. Ställ dem till mig, Anna Ceder, på anna.enkoppte(at)gmail.com eller - ännu hellre! - som ett direktmeddelande på instagram, @tekompis.

1 kommentar:

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna