2013-09-17

"Som morgondagg över kinesiskt berg"

Bild från Enkoppte:s fd webshop, där Alpine Lung Ching var en storsäljare

Alpine Lung Ching är ett ekologiskt grönt te odlat på hög höjd i bergiga Zhejianprovinsen i östra Kina. De stora platta bladen har en överraskande kakaoliknande doft - stick näsan i burken och andas in!

Det färdigbryggda Alpine Lung Ching har en omfamnande och skogig doft. Smaken är rund och kristallklar, som morgondagg över kinesiskt berg. Det här är ett te som bäst avnjuts i lugn och ro, precis som det är utan tillbehör.

Bladen sväller till närmare tredubbel storlek, och behöver kunna veckla ut sig till fullo för att alla fina smaknyanser ska komma fram. Har du bara små tekulor hemma är ett bra tips att bara brygga små mängder te åt gången! (eller att använda flera tekulor) Alpine Lung Ching dricks med fördel i små koppar - skippa jumbokopparna, med andra ord - och kan då bryggas direkt i koppen utan sil.

Lung Ching, eller Longjing, är en mycket populär familj teer i Kina. Namnet, som betyder Drakens Källa, har de fått efter en naturlig källa i provinsen. Alpine Lung Ching sticker ut lite från de andra Lung Ching-teerna, med en längre och mer mångfacetterad smak./Anna

Inköpsställe: Gröna Teimporten

2 kommentarer:

 1. Var kan man köpa teet tror du? I en vanlig tebutik eller någon kinesisk? Jag blrv sugen på teet med kakaodoft!

  Kram Gosia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gosia, klart du ska testa Alpine Lung Ching! :) Du köper det på Gröna Teimporten: http://www.gronateimporten.se/
   /Anna

   Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna