2014-02-08

Att hitta en ny ekofavorit

Det här med ekologisk choklad är lite tricky, tycker jag. Utbudet ökar, javisst, men rent krasst tycker jag inte att det är så många som är sådär vansinnigt goda. Eller snarare; jag som inte är sådär monsterchokladtokig som jag vet är vanligt att vara låter hellre bli choklad som är "okej". Därför blev jag så himla glad när jag hittade den här!
 

Märket heter passande nog Chocolate and Love, och är klassiska chokladkakor på ekologiska råvaror. När man öppnar förpackningen står hela produktionsstoryn utskriven på insidan av förpackningen - pluspoäng för den detaljen! - och då får man också veta att samtliga ingredienser kommer från Fairtrade-certifierade gårdar samt att Chocolate and Love låter plantera 1 träd genom WeForest.org för var tionde chokladkaka de säljer.


Bodystore.com finns sex olika smaker (mörk apelsin, mörk 71%, ljus 55%, mörk kaffe, ljus karamell & havssalt och mintkrisp) varav jag just nu sitter och mumsar på mintvarianten. Trots att det är en relativt mörk choklad med en kakaohalt på 67% gör mintkrispen att smaken känns lättare och det är helt klart väldigt lätt att ta en bit till... och en till... och en till... Ett mörkt och kraftigt te är en klockren kompis till denna, och jag tror att den friska mintsmaken gör att den här chokladen passar kanon att hyvla över varm choklad eller över en kladdkaka innan den gräddas för att få en mintig twist.

Jag är en sucker för fina förpackningar och särskilt som gåva, så Chocolate and Love-chokladerna kommer garanterat få tjäna som småpresenter nu under våren. Visst blir det fint med den lilla dekorationen med pärlhyacint och vide? (som förövrigt är skapad av Emma Aronsson på Blomsterinspiratören i Waxholm).

Nu - en bit till...

/Anna

Inköpsställe: Bodystore.com

2 kommentarer:

 1. Jag är synnerligen förtjust i mintchoklad, så att läsa den här recensionen gjorde mig supersugen. Tack för det;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, förstår det - den var löjligt god! :)
   /Anna

   Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna