2015-03-29

Fairtrade jasminte, jatack!

Grönt och extra skönt jasminte från Qi!

Jasminte går liksom inte att tröttna på. Inte heller går det att ha för många olika sorter i teskåpet - om du frågar mig, alltså. Jag har sedan tidigare ett par olika ekologiska jasminteer i min "standardmeny" här hemma men Fairtrade? Nä, sådana växer inte på träd. Därför är jag så glad över detta jasminte av märket Qi, som både är ekologiskt odlat och Fairtrade producerat! 

Detta gröna jasminte har rester av blomblad uppblandat med teet - de lyxigare sorterna har nästan aldrig blomblad kvar men jag gillar att hitta små vita jasminblommor bland tebladen, det hintar om en rustik ton i teet som passar till det mesta. Smaken är ren och robust och med tydlig blommighet. Ett perfekt vardagste som jag gärna serverar till kanelbullar. Jatack till det!

/Anna
Inköpsställe: à la eco

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna