2013-05-26

Nässelnjutning

Jag skulle kunna berätta att min nässelplockarpremiär (faktiskt! jag är lite sen på pucken ibland...) skedde i hällregn, femtio meter från frustande longhorn-tjurar (joodå, i samma hage). Men jag skippar det, och berättar i stället om två goda grejer att alternera nässelsoppan med!

Kannan fylld av klorofyll!


Nässelte

Nässelte är ett gott och enkelt sätt att snabbt få i sig alla nässlans nyttigheter. Örtte i form av torkade nässelblad finns att köpa i de flesta hälsokostaffärer, men visste du att det går precis lika bra att göra te på färska blad? Ta ett skott per kopp, och brygg i ett par minuter med riktigt hett vatten. Smakar lite blad, lite broccoli, lite citrus. Fräscht och gott!

Allt blir gott med smör...

Smörvända nässlor

Inspirationen till dessa gröna små smörgåsar kommer från Rosendals Trädgård (tacktack). Rensa bort de grövsta stjälkarna, och skölj bort jord - och kanske en och annan skalbagge - från bladen och förväll sedan bladen snabbt. Smält smör i en panna och rör ner nässelbladen, och fräs bladen under omrörning ett par minuter. Servera på nyrostat bröd, strö över lite flingsalt och dra ett varv med svartpepparkvarnen. Ta-daa! Smakrikt och överraskande gott.

/Anna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna