2013-08-15

Parmesanpanerad squash till kräftorna

Kräftor kräfva goda tillbehör!

Såhär i kräftmumsartider (är det fler än jag som tycker att typ tusen är ett rimligt antal att sätta i sig?) så är det klart att utmaningen Månadens skörd på Gröna skafferiet blir ett kräfttillbehör! Temat för augusti är den mångsidiga squashen (zucchini på italienska, courgette på franska); en grönsak jag tycker mycket om men är lite dålig på att använda.

Du behöver:

  • 1 mellanstor squash
  • Din favoritparmesan (jag gillar Zetas ekologiska, även fast den inte är supersmulig, som annars är så gott...)
  • Ströbröd (ICA har sitt I love eco!)
  • 1 ägg (och det är väl ingen som köper burägg längre? Eller hur?)
  • Lite salt och svartpeppar
  • Smör att steka i

Gör såhär:

  • Skiva squashen tunt, ca 5 mm.
  • Riv parmesanen och blanda upp med ströbröd, jag tog ca 3 delar parmesan och 1 del ströbröd.
  • Peppra ströbrödsblandningen, och salta gärna lite också. Osten blir inte så salt som man tänker!
  • Vänd squashskivorna först i ägg, sedan i ströbrödsblandningen.
  • Stek i smör på båda sidor (snåla inte med smöret!).
  • Servera varma till kräftor, en fräsch sallad, och kanske en bit västerbottenpaj!

I glasen hade vi Beo med blodapelsin.

Så - hugg in!


/Anna

6 kommentarer:

  1. Men så gott detta låter, måste bara testas helt enkelt! :) Tack för komentar inne hos mig och länkningen på Facebook, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det smakar! :) Kul med jubileum, du firade väl ordentligt?

      Radera
  2. Jag är helt såld på zucchini! En grönsak som man kan göra mycket av.

    Hälsningar/ Gosia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är den toppen? Jag har den på pizza ibland, passar kanon!

      Radera
  3. Hej Anna!

    Klart är det bakpulver och inte bakpotatis :D Skrattade gott...

    Ditt recept låter spännande och kommer nog pröva!
    Tack för besöket och en fin blogg! Jag återkommer ;)

    kram/Olg@

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, men kanske skulle det bli jättespännande resultat med potatis istället..? ;)
      Välkommen hit!

      Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna