2013-11-13

Säg hej till Hojicha


Gott till frisk Norrlandskaka

Det japanska ekologiska teet Kaoribo-Hojicha uppfyller inte den vanliga föreställningen om grönt te, vilket gör det så himla intressant! Här har såväl stjälkar (95%) som blad (5%) från teplantan använts, så som obryggt har teet en brun ton och ser helt enkelt kvistigt ut. Doften på de obryggda bladen (eller, stjälkarna är väl en bättre benämning här) är brödig med drag åt kakao, medan den färdiga drycken har en dovare doft med tydliga stråk av lätt bränd sötma. Kaoribo-Hojicha har en söt och mjuk smak - nötig och brödig och mild, men ändå mycket vuxen. Himla intressant, som sagt!

Kaoribo-Hojicha passar utmärkt som måltidsdryck till feta maträtter, och kan också balansera upp gräddiga desserter (något verkligen inte alla gröna teer klarar). Dess runda sötma passar också bra till syrliga desserter, som till exempel min mormors underbara Norrlandskaka på bilden; sockerkaksbotten, ett tjockt lager hemkokt (syrlig!) lingonsylt, och kokosfrastäcke. Jag har också märkt att inbitna kaffedrickare verkar gilla detta Hojicha! En perfekt inkörsport till tyngre blad med andra ord... ;)

Jovisstja!
Idag onsdag är sista dagen att rösta i En Lagom Dos Grönt stora tävling om Sveriges Bästa Gröna Blogg, där Enkoppte glädjande nog är i final. Vill du såhär i slutspurt hjälpa mig att knipa silvermedaljen genom att rösta på mig blir jag jättejätteglad! Det går på två sekunder; klick, klick, klart. Alla som röstar kan själva vinna fina priser från tävlingens sponsorer (till exempel televerantören Yuko Ono Sthlm, från vilka just detta ekologiska Kaoribo-Hojicha kommer). TACK för all support, ni är awesome!
Röstar gör du här: www.enlagomdosgront.se

Skön onsdag!
/Anna

Inköpsställe: Yuko Ono Sthlm


2 kommentarer:

  1. Heja hojicha! Vad roligt att du skriver om det! Jag är beroende av både doften av bladen och själva smaken av hojicha, och det där från Yuko Ono är ju ren lycka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaa, heja heja! Det är verkligen ett superspeciellt te, men så rackarns gott. Kul att du också upptäckt Yuko Onos skattkista! :)

      Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna