2013-06-02

Mandel, pistasch och turkos burk

Tidigt i våras sprang jag in i ett nytt temärke på den svenska marknaden; terre d'Oc. Jag tänkte presentera märket i stort lite längre fram, så håll gluggarna öppna (eller följ mig på Bloglovin, vetja!). En av sorterna har fått flytta hem till mig, och här kommer domen. Håll till godo!


Fin burk!

Amande & Pistache är franska för mandel och pistasch, och det är faktiskt exakt vad detta svarta te smakar. Som de andra terre d'Oc-teerna är detta ekologiskt. De obryggda bladen doftar mandelkubb, medan drycken har en tydlig men mjuk nötsmak. Jag har inte riktigt lyckats identifiera vilket te som använts som bas (ekologiskt kinesiskt enligt innehållsförteckningen), men det är småbladigt och delvis brutet.

Detta te passar bra till vetebröd (kardemummabullar!) och torra kakor.

Ingredienser är kinesiskt svart te (eko), mandel- pistasch- och aprikosarom, mandelbitar (eko), pistaschbitar (eko) och ringblomsblad (eko).

/AnnaShortbread-kompis.

4 kommentarer:

 1. Å, det låter som ett perfekt te till fikat på helgeftermiddagarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen ett fika-te! Värt att smaka! :)

   Radera
 2. Jag köpte äkta shortbread (från Skottland) för första gången sist vi var i Malmö, och GODE VÄRLD vad goda de var!! Tänk att det kan smaka så mycket, trots så få ingredienser. Mmmmm. Till starkt svart té!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Shortbread är en höjdare, men vad som innehåller så mycket smör är inte det egentligen..? ;)

   Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna