2013-06-01

Säg hej till min lille vän

Köpt ett fint och gott te? Check!
Varvat ned och avsatt en stund för lite tenjutning? Check!
Plockat fram jumbokoppen och tetången, och... nä, stopp och belägg! 

Klämmer du in högkvalitetste i en liten tetång så kommer tepolisen. Promise. Vattnet behöver kunna flöda fritt runt bladen, för att få ut smaken på bästa sätt. Jag har en hel rad kannor hemma för olika bruk, men ska en bara införskaffa ett "specialinstrument" för sitt te så är det en liten glaskanna. Basta! Min kommer från Gott Grönt Te, och rymmer ca 2,5 dl vatten (eller 3, om man fyller ända upp). Jag brygger direkt i kannan - ta rejält med blad! - och silar av när jag häller upp i koppen.

Små kannor har också öron

Den här lilla kompisen tar jag hjälp av när jag...

...har ett nytt spännande te som jag vill smaka av på bästa sätt
...serverar gäster ett vackert och storbladigt te
...har ett bra te som jag vill ha ut så många bryggningar av som möjligt
...sitter och jobbar, och vill ha ett smidigt bryggkärl att bara fylla på om och om igen

/Anna

Det blir inte mer lättbryggt än såhär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna