2013-07-31

En glass på det?

Min medkreatör Miia svalkar sig med fryst vitt te.

Sommaren är inte slut bara för att juli snart blir augusti, eller för att det efterlängtade regnet vräker ner. Nix nope icke. Och även om det blivit mycket glassätande såväl som istedrickande de senaste månaderna så slinker det lätt ner fler svalkande smarrigheter. Varför inte i form av en isteglass? 
Kallbrygg vitt te i tre till sex timmar, blanda i en nypa råsocker och några droppar pressad citron och smaka av. Hellre syrligt än sött! Lägg ett par hallon - färska eller tinade - i varje glassform och fyll upp med isteet. Klart efter ett par timmar i frysen!

Ett annat höjdarsätt att använda glasspinneformarna på är för att göra fruktisglassar. Dagmars Kitchen har gott lös på vinbärsskörden, och resultatet ser grymt lockande ut. Kolla in dessa HÄR, vetja.


UPPDATERING 1 AUGUSTI: Vet ni vad jag hittat för roligt? En italiensk matbloggare som postade e-x-a-k-t samma te-glass, typ samtidigt! Hur kul är inte det? HÄR hittar du inlägget, på bloggen Una gatta in cucina.

/Anna

6 kommentarer:

 1. Det har du rätt i! Sommaren är inte slut yet! Jag skulle gärna stanna augusti ut i Polen, men för tillbaka till Sverige nästa vecka, tyvärr…
  Och glassen är väl eftertraktad här…fortfarande mycket varmt!
  kram/gosia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du haft en skön sommar! Svensk augusti är ju ofta strålande vacker, så du reder dig nog även här ;)
   /Anna

   Radera
 2. Det är sant även om jag blev lite paff igår när jag insåg att det var den 1 augusti. Vad hände, tänkte jag. Men som sagt sommaren är inte slut och dessutom är ju hösten på sitt sätt också fin. Gott recept. Har faktiskt varit dålig på att göra iste i år. Får ta och titta runt lite här hos dig, och bli inspirerad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hösten är magisk! Fina färger, frisk luft, hög och klar himmel...
   Hoppas du hittar något användbart iste-recept!
   /Anna

   Radera
 3. Mm.. den där glassen såg läskande god ut:) Kram Linnéa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var den! :) Vitt te ger en maltig, lite vuxnare smak, som är perfekt som törstsläckare. Ha det fint! /Anna

   Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna