2013-03-01

Äntligen!

Drygt 15 månader efter att jag sa hej och välkommen första gången, är det nu dags igen. Så VÄLKOMMEN till det "nya" Enkoppte.nu - likt det gamla men ändå inte...  
Här kommer du få tips på spännande tesorter du inte visste fanns, recept och smarriga serveringsförslag, och emellanåt möjlighet att själv få ingå i smakpaneler och liknande. Och en massa fina bilder, förstås. Precis som förr! Enda skillnaden är att Enkoppte.nu är helt och hållet kommersiellt oberoende, och du får göra dina teinköp på andra sajter. Jag tipsar gärna om mina favoriter, men lyssnar också gärna på dina egna tips.

Medan jag har din uppmärksamhet...

...vill jag passa på att berätta om bloggens upplägg (lugn, bara lugn, det kommer ett recept längre ned!). I menyn här ovan hittar du en rad flikar.
   Under Om & kontakt hittar du kontaktuppgifter om du vill skicka ett mail - och jag älskar att få mail, så gör gärna det! Teguiden är vad den heter; en lättsam guide som svarar på vanliga frågor om te. I början om grönt, vitt, svart och oolong-te, men såsmåningom även om gult te, jasminte, pu-erh och örtte. Och kanske annat också, vem vet? Under fliken Avsmakat kommer det allteftersom fyllas på med terecensioner. Enkelt och överskådligt! Inköpsställen är rubriken på mina egna favoriter bland Sveriges alla teshoppar. Kolla gärna in deras sajter och sortiment!


Vill du hålla dig uppdaterad? Anmäl dig till Enkoppte.nu:s nyhetsbrev, eller häng med mig på Facebook, vetja. Du kan också följa Enkoppte.nu via Bloglovin, eller helt enkelt få uppdateringar per e-post.Så. Låt oss fira Enkoppte.nu:s återfödelse med att brygga en kopp Stjärnfall!

Det här är en härlig skapelse som brukar generera många "oooh!" från gästerna.
Stjärnfall.
Frestande!

Du behöver:
- stjärnfrukt
- hallon och blåbär (jag använde frysta som fick tina)

- runda tandpetare

Skiva stjärnfrukten i halvcentimersskivor. Stick tandpetaren på snedden genom frukten, och trä på ett hallon på ena sidan och ett hallon samt en rad blåbär som "svans" på andra sidan. Lägg upp på ett fat och låt gästerna själva förse sig! Stjärnan kan ligga kvar i koppen, och det går utmärkt att fylla på påtår.

Jag har använt ett vitt ekologiskt te; Bai Mu Dan (eller White Peony, som det också kallas). Vitt te och frukt ger en spännande och nästan maltig smak, som passar bra till fikabröd.Skön helg och återigen: VARMT VÄLKOMMEN till Enkoppte.nu!

/Anna

2 kommentarer:

 1. Oh, vad spännande! Bra tips - ska jag testa nästa gång med mitt vita jasminte. Ser väldigt lyxigt och fräscht ut. Peace & Love

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Berätta gärna vad du tyckte sen!
   /Anna

   Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna