2013-12-01

Pepparkakor med te-fönster


Det var inte länge sedan jag snappade upp idén att göra fönster i pepparkakorna av krossade karameller, så när det häromdagen var dags för pepparkakskavling här hemma (nej jag iddes inte göra degen själv, jag gick istället till Rosendals Trädgård och köpte deras grymt goda ekologiska deg) så letade jag snabbt upp min gömma med te-karameller!Dessa små gröna bumlingar kommer från Yuko Ono Sthlm och är gjorde på socker, sirap och finmalet Matcha-te. Jag krossade dem - tänk vad bra att ha en hammare i köket! - till ett klibbigt och tedoftande stoft.

Jag kan lätt gå bananas med kristyr om jag väl börjar, så därför fick jag verkligen hålla fingrarna i styr för att göra dessa stilfulla äpplen. Äppelformen kommer också den från Rosendals Trädgård. Tre små cirklar stansades ut med ett pennlock och de pulveriserade karamellerna ströddes i hålen. Ös på bara, det smälter! När pepparkakorna 
är färdiggräddade är också fönstret färdigt.

Den enda övriga dekoration kakorna fick var ett blad gjort i grön sockerpasta (fäst med en liten klick kristyr), et voilà! Traditionellt, men med spännande detalj!


I koppen tog jag Gyokuro; ett friskt och algigt japanskt grönt te som ger en spännande brytning mot knäckig pepparkaka.

Vad dricker du till pepparkakor?


/Anna2 kommentarer:

 1. Så fint! Jag dricker nyponte.
  / Renate

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyponte, vilken bra idé! Kan verkligen tänka mig att den friska och syrliga koppen går finfint ihop med söta och kryddiga pepparkakor. Allt gott! /Anna

   Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna