2015-12-23

Med 721 vattendroppar och tre spännande tetips önskar jag dig en god och vit jul!


Två gånger är tradition, inte sant? Så nu fortsätter jag jultraditionen att för varje följare på Enkoppte:s Facebooksida - 721 stycken just nu - skänka en symbolisk droppe rent vatten via WaterAid. För att ni är så grymma som hänger med, och för att vatten är liv.Men jag önskar dig inte bara en god jul utan även en vit jul! Det finns tusen och en drycker att skölja ner julmaten med så skippa alkoholen, okej? 
Här kommer tips på tre goda och rykande heta "tedrinkar" att smutta på framför Kalle Anka eller bjuda gästerna på. Enjoy!


Glöggte

 

Peace & love & glöggte!


Kryddnejlika, ingefära, apelsin, stjänanis... Mmm!

Brygg en kanna syrligt ekologiskt örtte, till exempel Clipper Blackcurrant & Acai som jag har använt här. Slanta upp ingefära, skala av tjocka skivor skal från en välskrubbad ekologisk apelsin och servera dessa i söta små skålar jämte kanelstänger (du kan med fördel repa dessa med en gaffel för att de ska frigöra mer smak!), kryddnejlika, stjärnanis och hela kardemummakapslar vilkas skal du "knäckt till" lätt i förväg.
Låt gästerna själva smaksätta teet direkt i koppen och servera pepparkakor till, så håller sig alla snälla i jul!Nejlikoapelsin

 

Stämningsfullt med oolong, apelsin och kryddnejlika
Låt nejlikoapelsinen få nytt liv i tekoppen tillsammans med ett mörkt oolong! Läs hela intruktionen HÄR.


Pepparkakste

 

Chaiplock eller pepparkakste?
Snarlikt glöggteet men med helt annat reslutat smakmässigt är detta "pepparkakste" ett trevligt inslag på julens fikabord. HÄR kan du läsa om vad som ingår och hur du gör.

Nu - ha en riktigt skön jul!
 
/Anna

1 kommentar:

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna