2016-01-13

Karlaplansblandning: ett vuxet te från mina kvarter

Karlaplansblandning!
Vackert dekorerat.

Jag pratar ofta om hur mycket vacker natur som omger mitt hus. Men jag bor trots allt innanför tullarna i Stockholm så visst finns det civilisation också! Några korta minuters promenad bort ligger till exempel vackra Karlaplan med sina almar, sin fontän, sina solande pensionärer och sin grymt välsorterade lilla galleria Fältöversten. I Fältöversten finns det en Kahls-butik där Karlaplanarna köper sitt te, så vad är då inte mer lämpligt än att just Kahls och Fältöversten tillsammans tar fram en unik Karlaplansblandning? 
Till sin hjälp tog de matkreatören Sigrid Bárány, och tillsammans lanserade de i höstas ett rökigt svart te med friska citrustoner och sobra blomblad. Klassiskt med en modern twist, precis som Karlaplanaren själv alltså!


Caroline Sjöblom är marknadsansvarig på Fältöversten och initiativtagare till projektet med Karlaplansblandningen:
– Det känns roligt att ta fram en helt ny produkt anpassad efter de som bor här i området. Våra kunder är en medveten målgrupp, till och med lite kräsna ibland. Men vi hoppas att Karlaplansblandningen faller dem i smaken.

 
Till nybakade scones. Ja tack!

Höstigt Karlaplan, dagen innan almarna tappade alla löv!

Teet är en välbalanserad blandning av Ceylon-te, Keemun-te (från Qimen i östra Kina) och rökt Lapsang Souchong. Det har smaksatts med bergamott och apelsin, och dekorerats med blomblad och citrusskal. Resultatet är en mycket vuxen smak som passar utmärkt till klassiskt afternoon tea. En perfekt anledning att baka scones, tycker jag! Teet säljs på Kahls i Fältöversten och ingen annanstans.

Lokalpatrioten i mig jublar såklart över att vi i mina hoods tar upp kampen mot Södermalm och deras etablerade Söderblandning. Pårom bara! :)

/AnnaInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna