2016-01-25

Sex underbara tekannor (och några minst lika ljuvliga koppar) på önskelistan!

Förra veckan besökte jag Formex-mässan och då med en skarp tekanneblick - här ska hittas godbitar, var målsättningen! Och visst fanns det fina kannor. I mängder, dessutom! Här har jag plockat russinen ur kakan och visar upp sex stycken riktiga guldkorn att skriva upp på önskelistan i år. 
Vilken lockar dig mest?


Rustik och härlig!


Aluminiumkanna från Månses Design

Jag har tidigare trånat efter Månses guldiga kannor men denna känns mer tidlös och lättplacerad, tycker jag allt. Stor och rustik och bara så himla härlig! Min sambo utropade direkt "Men det är ju en kaffepanna!", men hallå - alla ser väl att det är en fyll-med-vad-du-själv-tycker-är-godast-kanna?


Fantasikrasse

Fantasikrasse från Paradisverkstan

Öländska familjeföretaget Paradisverkstan förnekar sig inte, kannan från keramikserien med det lekfulla namnet fantasikrasse har skön tyngd och en utformning man inte kan se sig mätt på.


Blått och botaniskt = helrätt


Sockersött och blått från Mr & Mrs Clynks

Jag hade aldrig hört talat om Mr & Mrs Clynks förut men denna ljuvligt söta kanna med tillhörande koppar gick ju bara inte att gå förbi! Blå detaljer är i och för sig helrätt 2016, men framförallt känns det helrätt till en lugn testund.


Fin detalj med värmare under kannan.

Gjutjärn och värmare från Stelton

Stilren och tung stengods med skönt skrovlig yta, den här kannan tillsammans med de fin småkopparna är ett tydligt ställningstagande för att det här med tedrickande är serious business. Snyggt!


Räck upp en hand den som kan se den här servisen hemma hos sig!

Blåbär från Floryd

Den här retroinspirerade tekannan med stora blåbär (finns även med lingon) tror jag att de flesta skulle säga jatack till - kanske med Floryds egna blåbärste? Jag får sommarvibbar och hejhurra vad välkommet! 


Tjusigt med tyngd!

Gjutjärn från Desina

Precis när jag skulle lämna Formex för dagen fastnade min blick på den här fantastiska gjutjärnskannan Shang från Desina. Lagom liten och väldigt snygg!


Men ååååh...

Helt fantastiska koppar från Björn Wiinblad

Sist på denna lista men kanske först på min egen önskelista står dessa underbara koppar! De är en nyproduktion av originaldesign från den danska konstnären Björn Wiinblad. I år är det tio år sedan Björn gick bort men hans mål och mening med konsten känns superaktuell: att ge människor glädje och låta skaparlusten fortplanta sig i danskarnas hem. Det anammar vi norr om sundet också, tycker jag! Mer inspiration finns att hitta på hemsidan, www.bjornwiinblad-denmark.se.
Men åter till kopparna då... Herregud vad de dimblå skulle passa i skåpet här hemma. För många koppar redan? Pffft, inte !


/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna