2013-08-24

Len som en persikorumpa

Longjing + persikor + citronmeliss = Melissa!

Nu är det säsong för persikor, så kommer du över några ekologiska (svårfunna, I know!) så är det bara att frossa. De passar också bra till detta iste som jag valt att döpa till Melissa, en fräsch kamrat till exempelvis sensommarkvällens tapasmiddag eller till grillad fisk.

Melissa:

  • Kallbrygg ett ekologiskt grönt te av hög kvalitet tillsammans med en rejäl näve färsk citronmeliss i tre till sex timmar. Jag har använt ett vårskördat Longjing-te, då dess pärlande smak passar bra till friska isteer.
  • Skiva persikor och frys skivorna i ca en timme, räkna med en halv persika ( = fyra skivor) per glas. Eventuell fruktsaft på skärbrädan häller du ner i det kallbryggda teet.
  • Smaksätt teet med en nypa råsocker och eventuellt ett par droppar limejuice.
  • Lägg de frysta persikoskivorna i glas och fyll upp med te. Låt stå i ca 20 minuter.
  • Servera med ett par kvistar citronmeliss i glaset.


Har du några goda tapastips eller recept du tror skulle passa? Tipsa mig gärna i kommentarsfältet!

Skål!

/Anna


2 kommentarer:

  1. Denna te skulle jag inta ha något emot att bli bjuden på!

    Kram/ Gosia

    SvaraRadera
  2. Jag tror det passar utmärkt som en "höstdrink", och persikorna är ju nästan som finast nu. Berätta gärna om du testar att göra det! :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna