2014-09-17

Schysst och prisbelönt rooibos i koppen

Bra grejer. 

Detta ekologiska och Fairtrade-märkta rooibos av märket Les Jardins de Gaïa är en av de bästa rooibos jag smakat. Vildväxande rooibos har ofta en lite fylligare smak och så även denna. Den färdiga drycken är mörkt kopparfägad och har en söt doft, medan smaken har toner av såväl honung som citrus. Perfekt för egen smaksättning med t ex chaikryddor eller ingefära, för den som är intresserad av det!

Rooibos är ett örtte gjort av rooibos-busken (red bush), innehåller inget tein/koffein och passar därför att dricka när som helst under dagen.

Teet produceras av Heivald-kooperativet, ett småskaligt kooperativ norr om Kapstaden. De fokuserar på schysst produktion av ekologiskt rooibos - det gillar vi, eller hur? Några andra som också gillar detta är UNPD (FN:s utvecklingsprogram) som så sent som i år belönade Heivald-kooperativet med det fina Equator-priset! Vinsten motiveras bland annat med kooperativets återinvesteringar i bygden i form av arbete för ökad vattentillgång, utbildning och hälsofrågor.

Den här typen av företag ger jag alla tummar upp (både mina egna och bebisens), och att dessutom teet är så gott gör detta vilda rooibos till ett stående inslag i min temeny. Hurra!


/Anna

Inköpsställe: Fairtrade shop Green & grejerna 

Vacker färg!

5 kommentarer:

 1. Var hittar jag det?
  /Renate

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh, såg länken!

   Radera
  2. Vad bra! :) Hoppas du också kommer tycka om det!

   Radera
 2. Finns också i Världsbutiker och Fair Trade Shop på olika orter. Se www.fairtradeorg.se. Distribueras i Sverige av The House of Fair Trade www.housefairtrade.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, så man behöver inte beställa online om man inte vill. Bra input, Bertil! :)

   Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna