2017-02-05

När en slöja av honungsdoft sänker sig över rummet

Pärlhyacint - magi i en liten lök.

Lagom mycket färgklick...

Jag pratar ofta om dofter. Och nu ska jag göra det igen! Det finns nämligen en blomma som alltid blir förbisedd när det pratas väldoft; pärlhyacinten. Kanske är det för att den kommer i tulpantider, när vårt fokus ligger på helt andra lökväxter? Eller beror det kanske på att vi inte känner dess doft när den blommar ute i vårrabatterna (doften är ganska subtil och blomman väldigt liten, och tjaaa, vi brukar väl inte krypa på marken under leriga vårmånader antar jag)?

Oavsett anledning så är det revanschdags för pärlhyacinten!

Pärlhyacintens doft är otippat söt, lite som honung kombinerat med den där speciella, tunga och söta doften som annars bara upplevs på höskullar (och ofta befinner sig gemene person på höskullar?). Har jag en knoppande pärlhyacint hemma är det alltid med spänd förväntan jag öppnar ytterdörren och ivrig vädrar efter sockertoner. Och några dagar efter inköp händer det - en slöja av tung honungsdoft sänker sig över rummet och det är lätt att räkna ut var jag befinner mig mina lediga stunder; böjd över den lilla, lilla blå blomman med den lilla, stora doften.

/Anna 
Gillade du vad du läste? Följ mig via Bloglovin, Facebook eller Instagram!

 

Psst... Pärlhyacint passar jättefint att ge bort i glasburk - "spring in a jar" som jag tipsat om tidigare, nämligen HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna