2014-11-21

Snöfall till lillebror!

För exakt trettio år sedan blev jag, tre år gammal, stolt storasyster till en storögd och söt liten bror. Brodern är visserligen inte så liten längre, men fortfarande storögd och söt (inte bara jag som är storasysterpartisk, nix och nope - kolla själv i den här artikeln på Aftonbladet eller den här videointervjun  från 2013. I told you so! :) ).
   Som barn brukade han alltid önska sig snö i födelsedagspresent och som novemberbarn fick han också ofta sin önskan uppfylld. I år ser det dock ut att förbli bart på marken så då får snöfallet bli i teglaset istället. Skål och grattis fina lillebror!










Snowing Osmanthus är ett blommande vitt te. Den vackert handknutna tebollen öppnar sig så sakterligen i det heta vattnet och släpper ifrån sig en svärm små osmanthusblommor (osmanthus fragrans, olivdoftbuske) som "snöar" upp mot ytan - därav namnet. I mitten slår en orange liljeformad blomma gjord av hibiscusblad ut. 
Teet har en frisk och syrlig doft. Smaken är lätt men samtidigt fyllig, och man anar en blommig fräschör. Låter du teet dra länge blir smaken rökig. Det här är ett te som - namnet till trots - andas vårkänslor i såväl doft och smak som utseende!


/Anna
Inköpsställe: Gröna Teimporten

4 kommentarer:

 1. ( :( jag som trodde att jag lyckats följa din blogg och trodde att du hade tagit ledigt men då funkade det inte att följa helt enkelt)

  Jag tycker också om snowing osmathus, men jag brukar ofta låta det dra i lägre temperatur än vad som rekommenderas (jag tycker det blir godare så) men då brukar jag få byta vatten mitt i (så att det inte ska dra för länge).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju en balansgång med hantverkteer. Brygga hett för att få ett så vackert skådespel i glaset som möjligt eller brygga svalare för att få ett så gott te som möjligt - det är frågan...

   Följer du via Bloglovin? Jag har fram tills häromdagen haft problem med profilen där (bara hälften av följarna har fått uppdateringar), men har nu fått hjälp så nu ska det funka hoppas jag.

   Skön helg!

   Radera
  2. Jo jag följer via bloglovin men på senare tid så har det funkat helt plötsligt som tur är :)

   Radera
 2. Söt lillebror! =) Kram Ellen

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna